Ünlü mimarın BKM’de “Döngüsel” dokunuşu hayran bıraktı

Last Updated on 6 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Değişime, dönüşüme, doğaya ve kadın haklarına verdiği katkılarla bilinen Yeşil Mimar Özgül Öztürk, BKM’nin ofisleri, bar, çok amaçlı salon ve sahne bölümünü “Döngüsel Tasarım” temasıyla tasarladı.

Yaratıcı ve doğaya uyumlu bir mekan tasarımı düşüncesi ile yola çıktıklarını belirten Özgül Öztürk, “Geri dönüşüm ile tüketimi azaltan döngüsel tasarımlar, yaşama ve çalışma mekanları için büyük önem taşımakta. BKM’de de bunu göz önüne aldık” dedi.

A Mimarlık Kurucusu Mimar Özgül Öztürk, BKM’nin alt katında bulunan, direkt olarak güneş ışığı ve hava almayan mekanda, uzun dönemli çalışma süreci gerektiren prodüksiyon yapımlarında dahi ekibin sıkılmadan çalışabilmesini göz önünde bulundurduğunu belirtti.

Son 10 yıldır sürdürülebilirlik ve doğal yapılar konusunda edindiği tecrübeleri işi ile harmanlayarak, dekorasyonda ilk kez sıkıştırılmış toprak tekniği ile bir toprak duvar uygulamasını giriş ile ofisleri ayıran bölümde gerçekleştirdi.

BKM binası içinde yaptıkları çalışmalar için; ilham verici, yaratıcı ve doğaya uyumlu bir mekan tasarımı düşüncesi ile yola çıktıklarını belirten Özgül Öztürk, “Doğa mahrumiyeti yaşayan şehir insanı için ferahlık ve refah hislerini uyandıran, geri dönüşüm ile tüketimi azaltan döngüsel tasarımlar, yaşama ve çalışma mekanları için büyük önem taşımakta. BKM için de büyük bir keyifle hazırladığımız 550 metrekarelik alanda bu özellikleri göz önünde bulundurduk” dedi.

Yeşil Mimar Özgül Öztürk ve Oyuncu Yılmaz Erdoğan

Geçtiğimiz günlerde BKM’ye ziyarette bulunan mimar Özgül Öztürk ve usta oyuncu Yılmaz Erdoğan, yeni oyunu öncesi, büyük dönüşüm yaşayan bölümleri birlikte gezdiler. Bu anlamlı ziyaret sonrası mimar Özgül Öztürk şu açıklamalarda bulundu: “İnsanın kendini evinde hissetmesi çok güzel. Ben bugün, BKM’ye gelince aylar boyunca ekibimle bir arada yapmış olduğumuz tüm mimari ve dekorasyon çalışmaların en güzel karşılığını, bu güzel mekana ruhunu koyan sevgili Yılmaz Erdoğan’la beraber yeni oyunu öncesi gezerken tekrar yaşadım. Bu değerli çalışma fırsatı için tüm BKM Ailesi’ne teşekkürlerimle…”