Turizm Bakanı Kurtulmuş’tan Almanya’ya mesaj

Almanya'da İltica Başvurularında Türkler Zirvede: Kaçak Göçmenlerin %70'i Türk Vatandaşı
Almanya'da İltica Başvurularında Türkler Zirvede: Kaçak Göçmenlerin %70'i Türk Vatandaşı

Last Updated on 12 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Alman yetkililerden Türkiye’ye olan seyahat politikalarının yumuşatılması gerektiğine işaret ederek “Yetkililerden, Türkiye’nin Alman vatandaşları için tehlikeli olmadığı mesajı vermesini istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin son iki yılda yaşanan krizi geride bıraktığını ve 2017’de yabancı turist sayısını 32 milyon 400 bine yükselttiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Alman turist sayısının önemli ölçüde artmasını beklediğine dair açıklamalarda bulundu.

Antalya’da Alman basın mensupları ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Alman yetkililere “Türkiye artık tehlikeli değil” diye seslenerek, Berlin’den Türkiye’nin Alman vatandaşları için tehlikeli olmadığı mesajını vermesini istedi.

2023’DE 7 MİLYON ALMAN TURİST HEDEFİ

2023 yılı hedefine de değinen Numan Kutulmuş, “50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri olarak belirlediğimiz hedefin 6-7 milyonunun Almanya’dan geleceğini hesapladık” dedi.

REZERVASYONLAR YÜZDE 70 ARTTI

2015 yılından itibaren Türkiye’de yaşanan terör saldırıları, darbe girişimi ve güvenlik açıkları bazı dış ülkelerin Türkiye’ye gidilmemesi yönünde vatandaşlarını uyarması turizm alanında sıkıntılara sebep olmuştu.

Ancak 2017 ile birlikte sektörde yaşanan bu krizler atlatıldı. Geçen günlerde Almanya’nın önde gelen tur şirketi TUI’nın açıklamasında Almanya’dan Türkiye’ye yönelik rezervasyon satışlarının yüzde 70 arttığını söylemiş ve Alman turistlerin gözdesi yeniden Türkiye olduğunu belirmişti.

KAYNAK: DW