İşte sömestr tatilinde ailelerin tercih ettiği oteller

Last Updated on 17 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

Sömestr tatilinin gelmesiyle birlikte nereye, nasıl gitsek diye düşünen tüketiciler online otel arama sitelerinde en iyi fiyatı bulup en doğru tercihi yapmaya çalışıyor. Sömestr döneminde web sitelerinde oluşan ziyaret raporlarını değerlendiren neredekal.com’un sonuçları ise dikkat çekici.

Sömestre döneminde otel rezervasyonlarında ortalama geceleme süresinin 4 gün olduğunu vurgulayan neredekal.com şirketinin Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, çocuklu ailelere yönelik fırsat sunan otellerin daha çok tercih edildiğini açıkladı.

Türkiye’nin otel arama motoru neredekal.com’un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, sömestre dönemine ait web sitelerinde oluşan ziyaret raporlarına istinaden yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Rezervasyon verilerini incelediğimizde, sömestre döneminde otel rezervasyonlarında ortalama geceleme süresinin 4 gün olduğunu görüyoruz. Aile konaklamasına daha çok önem veren kimi tesisler sömestre döneminde özel olarak ikinci çocuğu tamamen ücretsiz olarak ağırlayabiliyor. Yine sömestre döneminde otellerin sunduğu bir diğer fırsat da, “çocuk yaşını arttırma” seçeneği. Bu seçenek sayesinde üst çocuk yaş limiti 16 yaşa kadar çıkabiliyor. Aileler için bu tarz fırsatlar sunan tesislerin daha çok tercih edilmesi de bu sayede kaçınılmaz oluyor.”

TERMAL TURİZMDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN YER PAMUKKALE

Türkiye’de, Neredekal.com’un Aralık’tan Ocak’a kadar olan ziyaretçi verilerini inceleyen Çağdaş Polat, termal bölgeler arasında en çok tercih edilen ilin Denizli (Pamukkale) olduğunu söyledi. Hem travertenleri hem de kaliteli termal suyu ile bir önceki yıla oranla tam yüzde 35 daha fazla tercih edilen Pamukkale’nin, en fazla çıkış yapan termal bölge olduğunu belirten Polat, “Pamukkale’yi sırasıyla Bursa-Oylat, Afyon, Yalova takip ediyor” şeklinde konuştu.

KAYAK MERKEZLERİNE YOĞUN İLGİ

Doğal güzellikleri ile ön planda yer alan ve her mevsimin yakıştığı Abant ve Kapadokya’ya da değinen Polat, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Sömestre tatilinde yine en çok tercih edilen yerler arasında kendini gösteren bir diğer yer Kapadokya. Ayrıca bu dönemin yine öne çıkan tercihleri arasında kayak merkezleri dikkat çekiyor. Termal bölgelere oranla daha bütçeli bir tatil sunan kayak bölgelerinde, ilk iki sırada İstanbul’a yakınlığı ile Kartepe ve Uludağ yer alıyor. İstanbul’a uzak olmasına rağmen geçen yıla oranla yüzde 20’lik artışla sömestr da en iyi çıkış yapan kayak bölgesi ise Erciyes Kayak Merkezi. Erciyes’i ise yine en popüler kayak bölgelerinden biri olan, Kartalkaya’nın takip ettiğini görüyoruz.”