Bakan Ataoğlu: Kuzey Kıbrıs’ta daha çok turist ağırlayacağız!

Last Updated on 17 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

Ferien Messe 2018 Turizm Fuarı’nı ziyaret eden KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, daha çok turistin tatilini Kuzey Kıbrıs’ta geçirmelerini sağlamak için daha çok çalışacaklarını ifade etti.

Ülke turizmi için uluslararası fuarların önemine dikkat çeken Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın her platformda yer alması gerektiğini söyledi.

Turizm tanıtma faaliyetleri kapsamında 11-14 Ocak tarihleri arasında Avusturya’nın Viyana şehrinde gerçekleşen “Ferien Messe 2018 Turizm Fuarı”na 70 ülkeden toplam 750 turizm sektörü temsilcisi katıldı.

Kuzey Kıbrıs’ında temsil edildiği fuara katılan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2018 fuar takvimine göre, Kuzey Kıbrıs’ın bu yıl da uluslararası fuarlarda temsil edileceğini kaydetti.

Fuarlarda Türkiye, Almanya ve İngiltere gibi ana pazarların dışında, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Dubai pazarlarında da tanıtım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Ataoğlu, “Daha çok turistin tatilini Kuzey Kıbrıs’ta geçirmelerini sağlamak ve geçtiğimiz sezon yakalanan başarılı istatistikleri daha da artırmak adına çalışmalarımızı hazırladık, mevcut süreçten dolayı bakanlık çalışmalarının aksamaması için görevde olduğumuz süre içinde çalışmaya devam edeceğiz. Son görev günümüze kadar görevimizin başında, halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

KAYNAK: Kıbrıs Postası