Bursa teleferiğinde turist ayrımı tartışması!

Bursa Uludağ

Last Updated on 7 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Bursa’da belediye tarafından hizmete geçirilen teleferiğin yerli ve yabancı turistlere farklı tarifeler uyguladığı ortaya çıktı. Bursa Uludağ.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarla gündeme gelen “Bursa Teleferiği, yerli ve yabancı turistlere farklı fiyatlar mı uyguluyor?” sorusunu Turizm Günlüğü olarak araştırdık.

Araştırmamızda bize kaynaklık eden TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Numan Olcar’ın Facebook paylaşımı oldu. İşte Olcar’ın o paylaşımı:

“Bir dostumun haklı tespiti: Görünen o ki, Bursa Büyükşehir turizmde yabancıları pek istemiyor. Teleferiğe Türkler ucuz, yabancılar pahalı tarifeden biniyorlar. Turistik bir işletmede turistin aynı hizmete fazla para ödemesine dayalı sistemi destekleyen dünyada kaç ülke vardır acaba? AB’de ve ABD’de yok mesela. Ama illa ki “Ben gördüm” diyen çıkacaktır. Örneğin Çin’de var. Şimdi Çin yapıyor diye biz doğru mu yapıyoruz?”

“BURSA TELEFERİĞİ SÖYLENTİLERİ DOĞRU AMA BİZİMLE İLGİSİ YOK”

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, uygulanan bu durumun Uludağ merkeziyle bir ilgisinin olmadığına dikkat çekerek Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve hizmete açılan Bursa Teleferiği’ne ilişkin sosyal medyada çıkan haberlerin doğru olduğunu belirtti. Bursa Uludağ.

“TARİFELERİMİZİ DÖVİZ ÜZERİNDEN UYGULUYORUZ”

Yerli ve yabancı turistlere yönelik farklı tarifelerin uygulandığının altını çizen Haluk Beceren, bu durum karşısında üzüldüklerini ifade ederek kendilerinin uygulamış oldukları tarifelerin hem yerli hem de yabancı turist açısından aynı olduğunu ve döviz üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi.

Okuma önerisi: Uludağ’a çıkacaklar dikkat

ULUDAĞ TESİSLERİNDE YÜZDE 95 DOLULUK

Açıklamalarına Uludağ’da bulunan merkezlerinin doluluk oranlarıyla devam eden Beceren, sömestr tatilinden dolayı tesislerinde yüzde 95 doluluk kaydettiklerini ve daha çok yerli turistleri ağırladıklarını söyledi.

GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren

“EN ÇOK YERLİ TURİST AĞIRLIYORUZ”

Şu anda da doluluk seviyesinin iyi olduğunu ifade eden Beceren, özelikle birinci ve ikinci bölge otellerinin tamamına yakının dolu olduğunu belirtti. Bu yerlerde daha çok günübirlikçileri ağırladıklarını söyleyen Haluk Beceren, “Tesislerimize İstanbul’dan turlarla Arap turistler geliyor. Ancak yerli turist çoğunlukta. Yabancı turist sayısı az. Bunun yanı sıra yurtdışından gelen yerli misafirlerimiz oluyor. Mesela şu anda kendi otelimde Belçika’dan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.

Geceleme sayısında da artış yaşandığını kaydeden Beceren, ortalama gecelemenin üç günden altı güne çıktığını da  sözlerine ekledi.

BİN 500 YOLCU, 25 DAKİKA YOLCULUK

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete giren Bursa Teleferiğinde 140 kabin bulunuyor. Seyahat süresinin 25 dakikada gerçekleştirildiği teleferikte saatlik yolcu kapasitesi bin 500 olarak açıklandı. 19 saniye içerisinde gelen teleferik hafta içi: 08:00 – 20:00, hafta sonu ise 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor.