İsrail Turizm Bakanı’ndan sıcak mesaj

Last Updated on 7 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

İsrail’in Tel Aviv kentinde devam IMTM Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı’na katılan TÜROB standını ziyaret eden İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin, iki ülke arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi arzusunu dile getirdi.

Türkiye Otelciler Birliği’nin de (TÜROB) katılım sağladığı IMTM Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı, İsrail’in Tel Aviv kentinde devam ediyor. Fuarın ilk gününde İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin ve Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Gülara Alkaçır ile THY İsrail Müdürü İlker Başaran, Türkiye ve TÜROB standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin’e, TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir tarafından iki ülke arasındaki turizm alanındaki gelişme ve beklentiler aktarıldı. İsrail Turizm Bakanı Levin ziyaretinde, iki ülke arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi arzusunu dile getirdi.

Rize-Batum ortak tanıtılabilir

İsrailli Bakan ile fuar sırasında gerçekleştirilen temasların bu pazarın geleceği açısından umut verici olduğunu kaydeden TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, İsrail pazarından ülkemize gelen turist sayısının 2017 yılında yaklaşık yüzde 30 artış göstererek 350 bini geçtiğini söyledi İsrail ile ilişkilerimizin politik olarak olumlu seyretmediği zamanlarda dahi turizmin birleştirici gücüne her zaman inandıklarını ve TÜROB olarak bu pazar ile temaslara devam ettiklerini dile getiren Taşdemir, pazarın geliştirilmesi için şu önerilerde bulundu: “Bu pazarda, başta inanç turizmi alanında olmak üzere ortak tanıtım kampanyaları yürütebilir. İsrail pazarında; Rize ile Batum ortak destinasyon, Kapadokya, Doğu Karadeniz, Şanlıurfa ve İzmir destinasyonu tanıtımı olumlu sonuçlar verecektir. İsrail-Türkiye arasında feribot seferlerinin Haifa-Antalya, Mersin, Alanya olmak üzere tekrar başlatılması turizm talebine olumlu katkı sağlayacaktır. Fuar katılımımız kapsamında, bu yönde bazı özel heyet ziyaretlerimiz ve işbirliği değerlendirmelerinde bulunuyoruz.”