Surf Casting Turnuvası tutkunlarını bekliyor

Last Updated on 9 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

AKBADER, Türkiye Batı Akdeniz Surf Casting Turnuvası’nı geleneksel hale getirmek adına bu yıl Çıralı Plajı’nda balık tutkunlarını bir araya getirecek.

Bu yıl 17-18 Şubat 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen turnuva merhum kaptan Mehmet Sadi Saman anısına gerçekleştirilecek. Yarışma sonucunda dereye giren katılımcılar Shimano Türkiye’den toplamda 12 bin 500 TL’lik ödülü paylaşacak.

Surf Casting’i kısa anlamıyla kıyıdan dalga arkası yapılan atışlarla gerçekleştirilen bir balık tutma disiplini olarak tanımlayan Akdeniz Balıkçılar ve Spor Kulübü Derneği (AKBADER) Başkanı Av. Gökhan Kuzuoğlu, “Yarışmacılar ikili takımlar halinde, akşam gün batımından hemen önce kendileri için ayrılan sektörlerde hazır bulunup başlama anonsu ile beraber sabah saat 09:00’a kadar hem balık hem de zorlu şartlar ile mücadele etmeye başlayacaklar. Tutulan balık cinsi ve boyuna göre ayrı ayrı hesaplanan puanlama ile dereceler belirlenecek. Ayrıca prestij ödülü olarak ‘EN BÜYÜK BALIK’ ödülü de verilecek” dedi.

Resmi olarak tüm bakanlık ve yerel yönetim izinleri alınmış olan turnuvaya olan ilginin bu yıl geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 oranında artış gösterdiğini de kaydeden Kuzuoğlu, “Şu an 75 takım yani 150 kişi turnuvamıza kayıt yaptırdı. İzlemeye gelen surf casting meraklıları ile orada muazzam bir buluşmanın gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi.