Booking.com davasında Turizm Bakanı’na eleştiri, TÜRSAB’a kutlama

En uygun otel bulma siteleri

Last Updated on 12 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Deneyimli turizmci Deniz Tüfekçi’den Booking.com davası hakkında Turizm Bakanı’nı sert eleştirirken tavırlarından dolayı TÜRSAB yönetimini kutladı!

Tüfekçi, yabancı işletmelerin sahip olmak istediği haklardan Türk seyahat acentelerin de yararlanması için torba yasaya madde konulması yönünde öneride bulundu.

İşte Deniz Tüfekçi’nin o yazısı:

Booking.com’un herhangi bir seyahat acentesi gibi biz hangi kurallara, yasalara bağlı olarak çalışıyorsak, ticari faaliyette bulunuyorsak, Türkiye’deki faaliyetlerinden dolayı aynı bizim gibi vergiye tabi olmaları gerekiyor. TÜRSAB hukuk departmanı güzel bir çalışma ile bu faaliyeti durdurdu. Güçlü lobileri ile konuyu hükumete kadar getirdiler.

BAKANLAR NE DİYOR?

Önce Ticaret Bakanı, şimdi de Turizm Bakanı TÜRSAB olarak aldığımız tavrı eleştirir bir tavır takınarak booking.com yetkililerine ne kadar üzülmüş olduklarını gösterdiler. Bakın Turizm Bakanı ne diyor? Türkiye’den rezervasyonun yapılması gerekir! Serbest piyasa bakımından da bu önemli…

Peki Sayın Bakan, madem bu kadar meraklısınız bunların vergisiz, herhangi bir denetime tabi olmadan ülkemizde iş yapmalarına, o zaman koyun bir madde torba yasalarınızın arasına ve deyin ki, Booking.com gibi yabancı işletmelerin sahip olmak istedikleri haklardan Türk seyahat acentelerini de yararlandıralım. Var mısınız buna? Yabancı elini kolunu sallayacak iş yapacak, biz cezasından vergisine her şeye tabi olacağız. TÜRSAB’ın da buna sessiz kalmasını isteyeceksiniz. Böyle mi olmalı? Yok öyle yağma.

Burası müstemleke ülkesi mi? Osmanlı döneminin kapitülasyolarının Lozan ile kaldırıldığını biliyoruz, yeniden mi o günlere dönmek istiyorsunuz?

Boking.com lehine müdahil olan birkaç seyahat acentesi sahibi meslektaşımızı da burada esefle kınıyorum. Ülkenden yana olacaksın, kapitülasyoncudan yana değil. Bilmelisin, her şey para değildir.

TÜRSAB yönetimini ve hukuk servisini bundan dolayı, onurlu tavırlarından dolayı kutluyorum. Yönetim 40 yılda bir böyle doğru işlere de imza atıyor.