Şanlıurfa’nın lezzetleri dünyaya açılıyor

Last Updated on 12 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), Anadolu’nun en önemli yerlerinden biri olan Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmak için çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Gastronomi Turizmi Derneği, “Bursa Gastronomik Kent” çalışmasının ardından yönünü Şanlıurfa’ya çevirdi.

Özellikle 3.Turizm Şurası esnasında Kültür Turizm Bakanlığı tarafından Gastronomi Turizmini bir turizm çeşidi olarak kabul ettiren dernek, Bursa sonrası ilk resmi ziyaretini Şanlıurfa’ya yaptı.

Dernek, özellikle turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ve İlçe Belediye Başkanları tarafından ilgi ile ağırlandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik gibi isimler Gastronomi Turizmi Derneği ile şehri markalaştırma konusunda mutabık kaldı.

YEREL LEZZETLERİ ÖNE ÇIKARACAKLAR

Önümüzdeki günlerde gerek İstanbul’da gerekse Şanlıurfa’da gizli kalmış Urfa yerel lezzetleri; Kebap-Tirit-İsot-Ciğer-Fıstık-Şıllık Tatlısı gibi değerleri ön plana çıkartan bir dizi konferans ve basın toplantıları koordine edilecek.

Derneğin Şanlıurfa Temsilciliğini üstlenen deneyimli turizmci Abdüllatif Uyguner, Bölgesel Yürütme Kurulu ile çalışmalarına da başladı.