Müslümanların en çok seyahat ettiği ülkeler

Last Updated on 28 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Müslüman dünyanın turizm ihtiyaçlarının göz önüne alınarak belirlenen ‘Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi’ raporuna göre Müslüman turistlerin en çok tercih ettiği ülke Malezya olurken, Türkiye dördüncü sıraya yerleşti.

‘Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi’ (Global Muslim Travel Index) raporu oluşturulurken seyahat kolaylığı, yiyeceklerin İslami değerlere uygunluğu, ibadet imkânlarının bulunması, fiyatların uygunluğu gibi birçok kritere bakıldı.

Mastercard ve CrescentRating tarafından hazırlanan ve 130 hedef ülkenin yer aldığı raporda Türkiye ulaşım kolaylığı kriterinde en yüksek puanı alırken geçen yıla göre bir basamak gerileyerek adını dördüncü sıraya yazdırdı.

İslam İşbirliği Konferansı üyesi 48 ülke ve İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmayan 82 ülkenin dahil olduğu 2017 tarihli raporda Müslüman olan ilk 10 ülke sırasıyla şöyle:

Müslüman olan ülkelerde ilk 10

Müslüman olmayan ülkelerde ilk 10:

Raporda ayrıca Müslümanlara yönelik önemin artmasıyla birçok endüstrinin, odağını özellikle Körfez Ülkelerindeki, Endonezya’daki ve Malezya’daki genç ve para harcamaya hazır Müslüman nüfusa yöneltmiş durumda olduğu görüldü.

Elde edilen sonuçlara göre gelecekte teknolojiye ve yeniliklere açık genç Müslümanların tercihlerine cevap verebilen, Müslüman kadınların önemsendiği ve Müslüman olan-olmayan turistlerin arasında denge kurabilen ülkelerin daha çok tercih edileceğinin de haberi verildi.

Yine rapora göre, 2020 yılına doğru turizm amacıyla yurtdışına giden Müslüman sayısı 156 milyona ulaşması ve İslam turizmi pazarının ise 200 milyar doları bulması öngörülüyor.