Antalya’dan ITB Berlin’e dört uçak

Corendon'un ilk uçağı Amsterdam'dan Dalaman'a 189 kişi ile geldi. Hollandalı turistlerin karşılaması kırmızı halıda çiçek ve lokumlarla yapıldı.

Last Updated on 5 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak gösterilen ITB Berlin’i ziyaret edecekler için geçen yıllarda iki olan uçak sayısı bu yıl dörde çıkarıldı.

Antalya’dan Berlin’e gidecek turizmciler ile birlikte 800’e yakın kişinin fuara katılımı bekleniyor. Bu nedenle Corendon Havayolları’na ait iki, SunExpress Havayolları’na ait iki olmak üzere toplamda 189’ar kişilik dört özel uçak kaldırılacak.

7- 11 Mart günlerinde düzenlenecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılacak olan Antalya’nın tüm turizm yönleri bin metrekarelik stantla tanıtılacak. Dört uçak ile Berlin’e çıkarma yapacak olan Antalya, son iki yıldır yüzde 50’ye yakın düşüş yaşadığı Almanya pazarından bu yıl 2015 seviyelerine yükselmeyi umut ediyor.

EN AZ 4 MİLYON ALMAN TURİST BEKLENİYOR

Kokpit.aero’da yer alan habere göre Türk turizm sektörü temsilcileri yüzde 60 ile 80 arasında, Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig’e göre ise yüzde 69 oranında artış gösteren erken rezervasyon rakamlarıyla bu yıl Türkiye’ye en az dört milyon Alman turist bekleniyor. Dört milyon turistin, üç milyona yakınını da Antalya hedefliyor.

BİN METREKARE ALANDA HER YÖNÜYLE ANTALYA TANITIMI

5 kıta ile 180’den fazla ülkeden 109 bini ticari ziyaretçi olmak üzere toplam 160 bin kişinin katılması beklenen ITB Berlin’de Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde 3 bin 79 metrekarenin üzerinde stantla katılım sağlayacak.

Antalya’nın tanıtımının yapılacağı stant alanı bin metrekare olurken fuarda Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar dünyaca ünlü sahilleri, konsept ve hizmet kalitesiyle otellerinin tanıtımının yanı sıra futboldan golfe, kongreden gastronomiye, Likya yollarından St. Paul antik yollarına, yaylalarından Toroslar’daki doğa alanları ile doğa sporlarına Manavgat, Kurşunlu, Düden gibi şelalelerinden Köprülü Kanyon, Göynük, Düden gibi kanyon ve rafting alanlarına Perge, Aspendos, Patara, Termessos, Kaleiçi gibi onlarca antik kentinden Yörük kültürü tanıtılacak.