Dünyanın en büyük turizm fuarında Truva Atı ve Kastamonu!

Last Updated on 7 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB’ye, 5 kıta ile 180’den fazla ülkeden 109 bini ticari ziyaretçi olmak üzere toplam 160 bin kişinin katılması bekleniyor. Türkiye’nin dev bir stand ile tanıtılacağı fuar için ‘Truva Atı’ ve ‘Kastamonu Mutfağı’ Berlin’e taşındı.

Dünya turizminin en büyük buluşma noktası ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası 52’nci kez Almanya’nın başkenti Berlin’de kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Kapadokya’nın Peri Bacalarından İzmir’in Saat Kulesine, Antalya’nın Apollon Tapınağından İstanbul’un Galata Kulesine eşsiz Türkiye manzaralarının Berlin’den dünyaya yansıyacağı fuarın ülkemiz turizmi için de önemli bir fırsat olması bekleniyor.

Türkiye’nin UNECO Dünya Miras Listesi’ndeki kültürel değerlerinin sunumunun yapılacağı büyük buluşmaya ‘2018 Troya Yılı’ tanıtımları ile Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu damgasını vuracak.

Dünyanın en büyük turizm fuarındaki dev Türkiye tanıtımına startı ise 7 Mart’ta Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş verecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca destinasyon odaklı bir tanıtım anlayışıyla oluşturulacak ve Antalya, Ege, İstanbul/Marmara ile Anadolu’nun öne çıkarılacağı ITB Berlin’deki 3 bin 79 metrekarelik dev Türkiye standında, THY ile birlikte, 20 seyahat acentası, 50 otel, 20 valilik ve 40 birlik, dernek, belediye ile kalkınma ajansı yer alacak.

BAKAN KURTULMUŞ: FUAR ZİYARETÇİLERİ HEDEF KİTLEMİZ

Türkiye’nin en çok ziyaretçiyi ağırladığı Almanya’nın bu yıl turizmde çok daha fazla yükselişe geçeceğini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası öncesi yaptığı açıklamada, fuarın Türkiye’yi ziyaret edecek Avrupalı turist sayısına da doğrudan etki edeceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizmi ve kültürü birer yumuşak güç unsuru olarak kullandıklarını dile getirerek, “Türkiye, turizmde geçtiğimiz yıl olağanüstü bir performans ortaya koydu. 2018 yılının ise turizmde fevkalade güzel geçeceğini yabancı tur operatörleri de ifade ediyor ve yüzde 70’lere varan rezervasyon artışlarına işaret ediyorlar. Turizmde hedeflediğimiz bu yıl ki büyük yükselişimizde en önemli paydaşın yine Almanya olacağına ve Alman misafirlerimizin sayısının bu yıl çok daha fazla artacağına inanıyoruz.” dedi.

KASTAMONU ÖN PLANDA

Dünya turizminin en büyük buluşma noktası ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nın Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ve doğal güzelliklerini yansıtacakları yeni durak olacağını belirten Bakan Kurtulmuş, ‘2018 Troya Yılı’ ile Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’ya uluslararası turizm buluşmalarında özel bir önem verdiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin tatil imkânlarına, alternatif turizm türlerine ve kültürel mirasına ITB Berlin’de bir kez daha vurgu yapacaklarını kaydeden Bakan Kurtulmuş, bu yılın turizmde fevkalade güzel geçeceğini söyledi.

SANATÇI MAHALLESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl görkemli bir sunuma hazırlandığı 52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda kurulacak Türkiye standında bir de ‘Sanatçı Mahallesi’ yer alıyor. Geleneksel el sanatlarımızın tanıtılacağı mahallede hat, çini, ebru, cam, çömlek ve kazaz (tel işleme) sanatçıları ziyaretçilere nadide çalışmalarını sergiliyor.

TROİA PANELİ

Türkiye’nin Almanya pazarında etkin bir şekilde tanıtılması için fuar kapsamında düzenlenecek özel etkinliğe ‘Türkiye’nin Turizmde Yeni Vizyonu’ ve ‘Troia Antik Kenti’ panelleriyle katılım sağlayacak olan Bakanlık ise stand ziyaretçilerine geleneksel Türk lezzetlerinden ikramlarda bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Bakanlar Toplantısının düzenleneceği ITB Berlin Fuarı’nın ikinci gününde Türkiye turizm endüstrisinin güncel durumu ve yeni tanıtım stratejilerinin değerlendirileceği bir de basın toplantısı düzenlenecek.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilecek ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı 7-11 Mart tarihleri arasında ziyaret edilecek.