Almanların gelmediği Kapadokya’ya talep arttı

Last Updated on 12 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Turizm sektörü olarak 2018 yılının Türkiye için çok iyi geçeceğini ifade eden Welcome Tour’un Genel Müdürü Alparslan Ünsal, “Kapadokya’da iki tane otelimiz var ve ciddi talepler alıyoruz. Görünen o ki, her ne kadar Almanlar bölgeye gelmeyeceklerini açıklasalar da, dünyanın birçok bölgesinden ciddi rezervasyonlar alıyoruz” dedi.

Merkezi Antalya Lara’da bulunan ve Ukrayna ve Alanya’da ofisleri ile Kapadokya’da iki butik otele sahip olan Alparslan Ünsal firma olarak yaptıkları çalışmaları ve sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Sektörle ilgili değerlendirmelerini turizm yazarı Halil Öncü’ye yapan Welcome Tour’un Genel Müdürü Alparslan Ünsal, ““Gerçekleşen hem iç hem de dış fuarlara baktığımızda çok ciddi talebin yeniden Türkiye’ye döndüğünü görmekteyiz. İnşallah bu yıl tüm sektörün, otelcisinden esnafına, acentesine kadar para kazanacağı bir sezon olacağını görüyoruz” dedi.

2018-2019 ve 2020 Türkiye’nin sektörde yeniden güçleneceği bir dönem olacağına da dikkat çeken Ünsal, Kapadokya’da iki tane oteli olduklarını ve Mahzen Hotels olarak çok ciddi talepler aldıklarını kaydederek “Görünen o ki, her ne kadar Almanlar bölgeye gelmeyeceklerini açıklasalar da, dünyanın birçok bölgesinden ciddi rezervasyonlar alıyoruz” açıklamasında bulundu.

DİJİTAL MARKETİNG İÇİN GOOGLE ÖNERİSİ

Welcome Tour olarak Dijital Marketing ile büyük başarılara imza attıklarını ve her yıl ortalama yüzde 500’lük bir büyüme yakaladıklarını belirten Alpaslan Ünal, “Artık sosyal medyanın ve sosyal iletişim gücünün inanılmaz bir şekilde dünyayı birleştirdiğini herkes görüyor. Yaptığımız yeni pazarlama stratejileri ile çok ciddi rezervasyonlar almaya başladık. Her yıl yüzde 500 gibi büyümeye sahip oluyoruz. Bunun için de yapılması gereken, öncelikle iyi bir web sayfasına sahip olmak, doğru bir içerik ve sosyal medya yönetimi ile oluşturmak. Bence bunu herkesin hatta mahalledeki bakkalın bile bu şekilde yapması gerekiyor. Herkesin bu konuda bir adım atmalı. Aldığımız rezervasyon rakamlarında geçen seneye göre, yüzde 500’lük bir büyüme oldu. Daha çok Ukrayna’dan çalışmalar yapıyoruz. Dijital Marketingimizi aynı zamanda Ukrayna’daki ofisimizden, Rusya’ya ve diğer Avrupa ülkelerine taşımaya başladık. Çünkü burada görüyoruz ki, birkaç yıl içerisinde dijital marketing olarak daha ciddi yol alacağız. Operatörlerimizin normal klasik fuar tanıtımları sisteminin de dünyaya yayılan sosyal medya üzerinden yapılacağını görüyoruz. Ben bütün sektör paydaşlarımıza bu durumu tavsiye diyorum. Bu sene yapılan dijital marketing ile İngiltere’den dahi büyük talepler alınmaya başlandı. Şunu söylemek isterim ki, işlerinizi köşe başında değil, Google’da açın. Çünkü google’da büyük şirket, küçük şirket yok!” dedi.

“İÇ PAZAR YÜKSELİYOR TATİLCİLER ELİNİ ÇABUK TUTSUN”

İç pazarın önemine de dikkat çeken Ünsal, “ Ana pazarımız iç pazar. Hala şu anda büyük talepler olmasına rağmen tatil için otellerde yer var. Tatil almak isteyenler, erken rezervasyondan alıp, bir an önce daha ekonomik tatil yapma şansı yakalayabilirler. Tavsiyem tatil yapmak isteyenlerin erken davranıp, tatillerini erken almalarıdır. Erken alırlarsa büyük indirimlerden de faydalanacaklardır. Çağrı merkezi olarak 40 otel ile çalışıyoruz. Aldığımız rezervasyonlara baktığımızda tercih, öncelikli olarak Side, ardından Kemer ve sonrasında da sırasıyla da Antalya Lara Bandı, Belek bölgesi, Marmaris ve Bodrum oluyor. Talep var. Bir an önce rezervasyonları yaptırmaları için misafirlerimize telkinde bulunuyor, ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz. Herkese şimdiden iyi sezonlar diliyorum” diye konuştu.