Türkiye turistler için artık daha güvenli algısı yükseldi

Last Updated on 19 Mart 2018 by Yaşar Çelik

TÜRSAB’ın yeni yönetimiyle biraraya gelmeden önce bir basın toplantısı yapan Bakan Kurtulmuş, dün sona eren Afrin operasyonunun Türkiye’ye gelmek isteyen turistler için ülkemizin artık tamamen tehlikesiz bir yer olduğuna dair algıları yükseltiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) yeni Başkanı Firuz Bağlıkaya ve birliğin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Bakanlığın Emek yerleşkesindeki A. Yılmaz Çolpan Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bakan Kurtulmuş’un yanı sıra Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Müsteşar Ömer Arısoy da katıldı. Turizm sektörü ve seyahat acentalarının gelişimi adına birlikte yeni projeler yürütüleceği ve Türkiye turizminin 2018 hedeflerinin gerçekleşeceği üzerine vurgu yapıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Numan Kurtulmuş, Türk turizminin geride bıraktığı birkaç yıl içinde yaşanan olumsuzlukların izlerini tamamen sildiğini belirtti.

Türkiye’ye gelen turist sayısının her geçen gün artığını ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, martın ilk haftalarında gerçekleştirilen Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) ve Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT) gibi dünyanın önde gelen turizm organizasyonlarına katıldıklarını hatırlattı. Bu fuarlarda tur operatörleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını gözlemlediklerini aktaran Bakan Numan Kurtulmuş, “Erken rezervasyon oranlarına baktığımızda Almanya pazarında yüzde 50 ile yüzde yüz artış olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde Rusya pazarında da yüzde 70 ile yüzde 130’luk bir artış söz konusu. 2018 yılında 38 milyon turistin Türkiye’yi ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

TURİSTLER İÇİN TÜRKİYE DAHA GÜVENLİ ALGISI

Bakan Numan Kurtulmuş, kent merkezinde kontrolün sağlanmasıyla başarıya ulaşan Afrin Harekatı’na da değindi. “Dün itibariyle büyük bir zaferle kazanılmış olan Afrin mücadelesi açısından milletimizi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, bu operasyonda yer alan bütün unsurlarımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi. Kurtulmuş, bir gazetecinin Afrin Harekatı’nın turizmi etkileyip etkilemeyeceğine yönelik sorusunu da şöyle yanıtladı:

TUR OPERATÖRLERİ İÇİN MOTİVASYON

“Operasyonun en zor kısımlarının icra edildiği geçtiğimiz 58 günde bile Afrin operasyonu Türkiye turizmini en ufak bir şekilde olumsuz etkilememiştir. Operasyonun bu kısmı başarıyla sonuçlandı. Bunun hiçbir şekilde Türkiye turizmine olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Çünkü artık şunu çok daha rahat anlatıyoruz bu operasyon Türkiye topraklarıyla ilgili bir operasyon değildir, Türkiye’ye gelecek olan misafirlerimizi en ufak bir şekilde etkileyecek bir operasyon değildir. Türkiye sınırları dışında Türkiye’nin sınırlarını korumak için yapılan bir operasyondur, kararlılıkla ve başarıyla sürüyor. Şimdi başarıyla bu sonucun elde edilmiş olması nasıl içerde bize bir moral ve motivasyon sağlıyorsa aynı şekilde Türkiye’ye gelmek isteyen turistler bakımından da Türkiye’nin artık tamamen tehlikesiz bir yer olduğuna dair algıları yükseltiyor ve tur operatörleri bakımından da yeni bir motivasyon unsuru oluyor. Dolayısıyla hiçbir şekilde Afrin operasyonu bundan sonra nasıl seyrederse seyretsin, bundan sonraki aşamaları Türkiye turizmini etkilemeyecektir.”