Summa Turizm Yatırımcılık, Yılın Girişimcisi ödülünü aldı

‘Yılın Girişimcisi’ Summa Turizm Yatırımcılığı oldu

Last Updated on 31 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen görkemli gala gecesinde ‘Yılın Girişimcisi’ ödülünü alan Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, 13 – 17 Haziran 2018 tarihlerinde Monaco’da gerçekleşecek ‘Dünya Yılın Girişimcisi – World Entrepreneur Of The Year’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst&Young (EY) tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ‘EY Entrepreneur Of The Year – Yılın Girişimcisi’ yarışmasının Türkiye programının kazananı inşaat, turizm ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Summa Turizm Yatırımcılığı oldu.

Dünyanın birçok yerinde otel yatırımları da olan Summa Turizm Yatırımcılığı, ‘Yılın Girişimcisi’ ödülünü aldı.

Yılın Girişimcisi ödülü almak için sahneye çıkan Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora şunları söyledi, “Öncelikle ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Bu girişimcilik ödülünü alırken ülkemi her anlamda uluslararası platformlarda temsil edebileceğim için çok mutluyum. Yurt dışında müteahhitlik işi ile uğraşan bir firma olarak bayrağımızı her zaman dalgalandırmaya gayret ettik, o coğrafyalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Monaco’da da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” dedi.

EY tarafından dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek üzere 60’dan fazla ülkede 150 şehirde yürütülen Yılın Girişimcisi programı başvuruları geoy.ey.com web adresinden online olarak kabul edildi.

Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora


Selim Bora Kimdir?

1969 yılında doğan Selim Bora, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Amerika’da Alfred Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bora, İngilizce, Fransızca, Rusça bilmektedir.

İş hayatına 1992 – 1993 yılları arasında Ferronics Şirketi’nde Kalite Geliştirme Sorumlusu olarak başladı. 1993 yılında Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş.’ye İş Geliştirme Müdürü olarak adım atan Bora,

sonrasında aynı şirketin Rusya biriminde Bölge müdürü olarak görev aldı. 1996 – 1997 yılları arasında Skora İç ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu, daha sonra ise Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş.’de 2 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevinde bulunmuştur. Selim Bora kariyerini Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmektedir.

Üyelik Tarihi: Üyelikler

2006’dan beri: Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

2009’dan beri: Akyurt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

2010 – 2012: DEİK Türk – Moldova Eski İş Konseyi Başkanı

2012’dan beri: DEİK Türk – Venezuela İş Konseyi Başkanı