ETİK ve TUSİD profesyonel bir fuar için güçlerini birleştiriyor

Last Updated on 11 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nı daha profesyonel hale getirmek isteyen ETİK, mutfak ekipmanları sektörünün çatı örgütü TUSİD’e iş birliği önerdi.

Konaklama sektörüne mal ve hizmet veren kuruluşlarla iş birliği ve ortak girişim arayışına girdiklerini söyleyen TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak ile görüşerek güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Ahmet Gürkaynak ile buluşan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, sektörün tedarikçileriyle birlikte hareket etmek ve yol almak istediklerini dile getirdi.

Ziyarete ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Bilge Durdu, ETİK Koordinatörü Leman Erçam ile GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ve GL Platform Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Ali Deniz de katıldı.

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, bu yıl üçüncüsünü Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenledikleri Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nı İzmir’e taşıma kararı aldıklarını söyledi. Fuarı daha profesyonel hale getirmek istediklerini belirten Ceylan, 4. Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nı 20-23 Şubat 2019 günlerinde Gaziemir’deki Fuarİzmir’de düzenleyeceklerini belirtti.

“TUSİD BU KONUNUN PAYDAŞI OLABİLİR”

İzmir’de düzenlenecek fuarı otel ve konaklama sektörünün çatı örgütü olarak desteklediklerini belirten Mehmet İşler, TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak’a iş birliği önerdi. TÜROFED’e bağlı tüm bölgelerin bu oluşuma katılacağını söyleyen İşler, “Mutfak ekipmanları sektörünün çatı örgütü TUSİD bu konunun paydaşı olabilir” dedi.

“BİRLİKTE YOL ALMAMIZ BU ORGANİZASYONU BAŞARIYA ULAŞTIRABİLİR”

Ege’deki otellerin renovasyona ihtiyacı bulunduğunu, sektörün bu ihtiyacı karşılamasına katkı koymak üzere yeni bir organizasyona yöneldiklerini anlatan Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu alanda profesyonelleşmiş, ihtisaslaşmış bir fuara ihtiyaç var. Kullanıcıları ve tedarikçileri bir araya getirmek istiyoruz. Bunu yaparken de İzmir’de yatırım yapmış kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmek arzusundayız. Böyle bir oluşumun aktörlerinden biri de TUSİD olmalı. Güç birliği yapmamız, TUSİD ’in alıcıları ve tedarikçileri buluşturacak bu oluşumun içinde yer alması halinde bu organizasyonun başarıya ulaşacağına inanıyoruz.”

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler ve TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak

İZMİR İÇİN GÜÇLÜ BİR OLUŞUM GEREKİYOR

Ziyaretten memnunluk duyduğunu belirten TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak, “Konuyu yönetim kurulunda görüşelim, tartışalım. Arkadaşlarımızın fikirlerini alalım. Bir İzmirli olarak İzmir’de bir oluşumu ben de isterim” diyerek şöyle konuştu:

“Yurt içinde düzenlediğimiz ve katıldığımız fuarların yanı sıra her yıl yurt dışında ortalama 10-12 fuara katılıyoruz. Geçmiş yıllarda TUSİD bünyesinde fuarcılık komitesinde yer aldım. Şimdi başkan olarak fuarcılık konusunda çalışmaların içindeyim. HOSTECH by TUSİD Fuarı’nı düzenliyoruz. Dernek olarak da bu konuda deneyimliyiz. Ürünlerimiz büyük, üyelerimiz güçlü firmalar. Biz hem kendi fuarımızı düzenleyip satıyoruz hem de başka fuarlarda yer alıyoruz. Antalya’daki fuarda gördüğümüz gibi, otelciler fuara gelmiyor. Güçlü bir çıkış gerekiyor. Yoksa bu oluşum topal kalır.”

“TÜROFED BU İŞİN İÇİNDEYSE KATILIM YÜKSEK OLUR”

TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak ile bir araya gelmekten memnun olduklarını ve çok olumlu bilgiler aldıklarını söyleyen Mehmet İşler, “TÜROFED bu işin içindeyse katılım yüksek olur. İzmir için, Ege için hayal kurduk, bunu gerçekleştirmek istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Ayrıca İşler, ziyaretleri anısına Gürkaynak’a geleneksel ebru sanatının doğal taş üzerine uygulanmasıyla elde edilen bir tablo plaket verdi.