Erken seçim kararı THY biletlerini vurdu

Türk Hava Yolları (THY) dünyanın en büyük simülatör eğitim tesisini kuruyor.

Last Updated on 20 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY), 24 Haziran’da yapılması açıklanan erken seçim kararına ilişkin vatandaşların oy kullanma süreçlerini kolaylaştırmak adına biletlerdeki değişiklik koşullarında düzenlemelere gidiyor.

THY’den yapılan açıklamaya göre 19 Nisan ve öncesinde düzenlenmiş biletler için “18 Haziran-1 Temmuz Türkiye çıkışlı ve varışlı tüm THY ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı yolcuların 15 Mayıs’a kadar işlem yaptırmaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin 24 Haziran’da yapılmasının açıklanmasıyla yolcuların oy kullanma süreçlerini kolaylaştırmak adına 18 Haziran ve 1 Temmuz tarih aralığındaki biletlerin değişiklik koşullarında bazı düzenlemelere gidildiğini duyurdu.

Buna göre yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeni rezervasyonun, 31 Mart 2019 tarihine kadar düzenlenecek herhangi bir THY ve/veya AnadoluJet uçuşuna yapılması durumunda, ilgili uçuştaki müsaitlik durumu dikkate alınmak suretiyle, rezervasyon uçuş değişiklikleri aynı kabinde ücretsiz gerçekleştirilecektir. Parkur değişiklikleri ise, mevcut ücret kuralları doğrultusunda düzenlenecektir. İade talepleri de yine mevcut ücret kuralları doğrultusunda yapılacaktır. Biletin geçerlilik süresi, herhangi bir ücret farkı ve/veya ceza alınmaksızın, 01.08.2018 (dahil) tarihine kadar uzatılacaktır.”

Gerçekleştirilecek düzenleme ortak uçuş seferlerini kapsamayacak, sadece THY ve AnadoluJet seferlerinde geçerli olacak. İşlemler THY satış ofisleri tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca ilgili değişikliklerin bir defaya mahsus sağlanacağı, aktarmalı uçuşları kapsamayacağı da aktarıldı.