“Erken seçim turizmi olumsuz etkilemez”

Last Updated on 24 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Bazı turizm profesyonellerinin erken seçimlerden olumsuz etkileneceklerini söylemesine karşılık Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türk turizmine olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Hatta olumlu etkilemesini bekliyoruz” dedi.

Turizm rakamlarının gayet iyi olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, “Bu sene 38 milyon planlıyorduk, belki onun üzerine çıkacak, 40 milyon turist gelecek. Nihayetinde seçim turistleri ilgilendiren bir şey değil” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’te yer alan habere göre turizm sektörünün erken seçim endişesine karşılık; ‘seçimlerin 24 Haziran’a alınmasının Türkiye turizmine en ufak bir olumsuz etkisi olmayacağının’ yanıtını veren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Tam tersine. Ben seçimin bir an evvel yapılmasını, Türkiye’de ekonomik ve siyasi istikrar açısından, özellikle ekonomideki bazı belirsizlik ihtimallerini tamamen ortadan kaldıracağı için olumlu etkileyeceği kanaatindeyim. Bunu da göreceğiz. 24 Haziran şurada 63 gün sonra, Türkiye turizmine en ufak bir olumsuz etkisi olmayacaktır” şeklinde konunun altını net bir şekilde çizdi.