Mobilya sektöründen turizm atağı

Crowne Plaza İstanbul-Florya

Last Updated on 27 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Turizmin eski günlerine dönmesiyle birlikte ertelenen renovasyon projeleri artık devreye girmeye başladı. MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan, “Turizmde sadece Ocak-Şubat döneminde 26 adedi yeni tesis olmak üzere 46 adet proje için yatırım teşvik belgesi alındı. Yenilemeler için 160 milyon TL harcanacak” dedi.

Son birkaç yıldır yaşanan olumsuzlukları geride bırakan turizm sektörü, 2018 yılı için teşviklerin arttığı bir yıl olarak geçiyor. Mobilya sektörü de paylarına aldıkları teşviklerle otel ayağında minimum yüzde 35’lik büyüme bekliyor.

Hürriyette yer alan habere göre Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, Ocak-şubat döneminde alınan teşviklerle 3 bin 287 adet yeni yatak yapılacağını duyururken 11 bin 145 adet otel yatağının da yenileneceğini kaydetti.

Turizmin 54 ayrı sektörü beslediğini, bu sektörlerden bir tanesinin de mobilya olduğunu ifade eden Nuri Gürcan, mobilya sektörü içerisinde otel mobilyalarının ayrı bir alan oluşturduğunu, her yıl yapılan otellerle sektörde 150 milyon dolarlık bir mobilya pazarı oluştuğunu belirterek şöyle konuştu:

“Oteller sürekli renovasyon projelerine dahil oluyor. Türkiye’deki otellerin ortalama olarak 6 yılda bir yenileniyor. Sadece ocak-şubat döneminde 26 adedi yeni tesis olmak üzere 46 adet proje için yatırım teşvik belgesi alındı. Teşvik alan projelerin toplam bütçesi 418 milyon lira olurken, 252 milyon lirası yeni otellerin inşasında kullanılacak. (2 ayda alınan teşvik belgesi kapsamında) Yenilemeler için de 160 milyon TL harcanacak. Ocak-şubat döneminde alınan teşviklerle 3 bin 287 adet yeni yatak yapılacak. 11 bin 145 adet otel yatağı da yenilenecek. Yani, son 2-3 yıldır turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ertelenen renovasyon projeleri artık devreye alınıyor. 2017 yılındaki toparlanma ve 2018’deki teşviklerle birlikte mobilya sektörünün otel ayağında minimum yüzde 35’lik bir büyüme bekliyoruz.”