Turistler Türkiye’de en çok neye harcıyor?

Last Updated on 26 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Mastercard’ın Türkiye’ye özel olarak hazırladığı verilere göre yabancı kartlarla yapılan harcamalar ilk çeyrekte yüzde 22 artış gösterdi.

Yabancı kartlarla yapılan harcamaları değerlendiren Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, Arap turistlerin daha çok kuyumcu ve tekstile para harcadıklarını belirtirken Alman ve İngiliz turistlerin de yeme-içme ve eğlence alanlarına harcama yaptıklarını söyledi.

Hürriyet’te yer alan habere göre restoran, otel, giyim ve kuyumcular gibi işyerlerinde yapılan harcamaları baz aldıkları araştırmalarında ilk çeyrekte yabancı kart kullanımının dolar bazında yüzde 22 arttığını ifade eden Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, karşılaştıkları sonucun kendilerine büyük bir moral verdiklerini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

EN ÇOK HARCAMA YAPAN TURİST ALMANLAR OLDU

“Gördük ki Alman turistler geri dönmüş. Türkiye’de yabancı kart kullananların yüzde 20’si Alman çıktı. Hollanda’nın payı yüzde 9. Suudi Arabistanlı turistlerin payı yüzde 8. Ruslar geri döndü ve yüzde 8’lik paya ulaştı. Ancak Rusların payı bir önceki yıla göre yüzde 123 arttı. İngilizlerin payı ise yüzde 8.

ARAP TURİSTLERİN TERCİHİ KUYUM

Gelen Suudi Arabistanlı turistler, kişi başında bin 200 dolar harcamış. Almanlar, Türkiye’de kişi başı 900 dolar harcarken, Ruslarda bu rakam 600 dolar civarında. Suudi Arabistanlılar kuyuma ve tekstile para harcamışlar. Almanlar yemeğe ve içmeye harcamış. Ufak da olsa kuyumcu harcamaları da var. İngilizler, sadece yeme-içme ve eğlence gibi alanlarda kartlarını kullanmışlar.”

Turistlerin kartlı harcamalarında geçen yıla göre rekor artış!