D-Marin’in yeni ortağı 70 milyon euro’luk yatırımla geliyor

Last Updated on 30 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Doğuş Grubu bünyesinde bulunan D-Marin’e ortak oluyor. D Marinas B.V’nin yaklaşık yüzde 25 hissesine karşılık 70 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirilecek.

Yatırım anlaşması hakkında konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Bu iş birliği Türkiye’ye yatırımcı getirmek konusunda Türk iş âleminin global anlamda büyük hedeflere koştuğunun önemli bir göstergesidir” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre EBRD’nin bu yatırım anlaşması ile Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan ekonomilerinin gelişimine yönelik desteğinin uzun vadeli olduğunu göstermiş olduğunu ifade eden EBRD Başkan Yardımcısı Jurgen Rigterink ise “Turizmin ekonomik büyüme açısından en önemli sektörlerin başında geldiği Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’da yaptığımız bu yatırımla bu bölgelerde yerel istihdamı desteklemeyi ve yeni iş kollarının oluşmasını hedefliyoruz” dedi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de imzalanan anlaşmadaki yatırım, şirketin büyüme planları kapsamında marina operasyonları ile işletme sermayesi finansmanı olarak kullanılacak.