TÜROB’dan UKOME açıklaması: Bir yanlıştan dönüldü!

TÜROB Başkanı Timur Bayındır

Last Updated on 5 Haziran 2018 by Turizm Günlüğü

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın UKOME’nin turizmcileri rahatsız eden kararının değiştirilebileceği yönündeki açıklaması turizmcilere rahat bir nefes aldırırken TÜROB’dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın “Eğer turizmcilerimizi rahatsız eden bir yönü varsa alınan kararların değerlendirilmesi yapılır” açıklamasıyla olası bir yanlıştan dönülmüş olduğunu belirten TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Kararın turizm sektörüne vereceği zararı kendilerine anlattık. Bu temasların sonuç vermesi bize rahat bir nefes aldırdı. UKOME’nin söz konusu kararın düzeltildiğini duyurması iyi olur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal’ın, “Bizim UBER ile ilgili aldığımız karar, vermiş olduğumuz belgenin başka amaçla kullanılmamasına yönelik bir karar. Turizm belgesi vermişiz. Turizm belgesi ile normal taksi taşımacılığı yapıyorsa buna engel olma mahiyetinde. Eğer turizmcilerimizi rahatsız eden bir yönü varsa alınan kararların değerlendirilmesi yapılır” açıklaması, turizmcilere rahat bir nefes aldırdı.

“BU TİP UYGULAMALAR SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA BIRAKIR”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, böylece bir yanlıştan dönülmüş olduğunu belirterek, “Aksi takdirde bu uygulama sektöre büyük zarar verecekti. Sıkıntılı geçirdiğimiz iki yılın ardından tam da yeniden işler yoluna giriyor derken bu tip uygulamalar sektörü zor durumda bırakır” dedi.

TÜROB HAREKETE GEÇTİ

TÜROB olarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İBB yetkilileriyle yoğun görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayındır, “Kararın turizm sektörüne verececeği zararı kendilerine anlattık. Bu temasların sonuç vermesi bize rahat bir nefes aldırdı. UKOME’nin söz konusu kararın düzeltildiğini duyurması iyi olur” dedi.

UKOME son kararıyla turizmcilerin transfer amaçlı faaliyetlerine kısıtlama ve engelleme getirilmişti. Özellikle en az 7 yolcu sınırlaması ve transferi gerçekleştirilecek kişilerin isimlerinin bir gün önceden bildirilmesi öngören karar turizm sektöründen büyük tepki çekmişti.