İngiliz tatilciler Foça’ya geri döndü!

İngiliz aileler, doğayla iç içe, konforlu bir tatil olanağı sunan Mark Warner Phokaia Beach & Resort’a gelmeye başladı.

Last Updated on 8 Haziran 2018 by Göksal Serdar

İngiliz tatilciler, ülkemizde resort turizmin başladığı yer olarak bilinen Foça’ya geri döndü. İngiliz Tur operatörü Mark Warner ile işbirliği yapan Mark Warner Phokaia Beach & Resort, İngiliz tatilcileri ağırlamaya başladı

İngiltere’de yayımlanan haftalık The Sunday Telegraph Gazetesi yazarı Catherine Cooper, İngiliz tatilcilerin Türkiye’ye olan sevgisinin, devam eden ekonomik sıkıntılarına rağmen geri döndüğünü yazdı. Cooper, yaz tatillerinde bir ailenin isteyebileceği hemen hemen her etkinliğe sahip olduğunu belirterek Mark Warner Phokaia Beach & Resort‘ten övgüyle söz etti.

The Sunday Telegraph Gazetesi yazarı Catherine Cooper, İngiliz tatilcilerin Türkiye’ye olan sevgisinin, devam eden ekonomik sıkıntılarına rağmen geri döndüğünü yazdı.

Türkiye, özellikle Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit) sürecinde İngiltere pazarı için en gözde destinasyon noktası olmaya başladı. 2016 – 2017 yıllarındaki daralmanın ardından İngilizler’in Türkiye ilgisi çift haneli büyümeyle her geçen gün arttı. Bütün bu gelişmeler, etkinlik tatili (activity holiday) anlayışıyla hizmet veren Mark Warner’ın Club Phokaia ile on yıllığına anlaşması sonucunu doğurdu. İngiliz tur operatörünün Türkiye’de işbirliği yaptığı ve Mark Warner Phokaia Beach & Resort adını alan tesis, özel konsepti ve işletme yapısıyla 2018 yılında işletmeye açıldı.

Thomas Cook’un bu yıl Türkiye’ye tatil rezervasyonlarının yüzde 84 arttı.

Etkinlik tatili için Türkiye’yi tercih eden İngiliz aileler, doğayla iç içe, konforlu bir tatil olanağı sunan Mark Warner Phokaia Beach & Resort’a gelmeye başladı. İngiliz tatilcilere yelkenli, Dingy sailing , su kayağı ve wakeboard, rüzgar sörfü, kano safari, tenis, bisiklet, fitness, yüzme, SPA etkinlikleriyle hizmet veren Mark Warner Phokaia Beach & Resort İngiltere’de yayımlanan The Daily Telegraph’ın kardeş gazetesi The Sunday Telegraph’ın yazarı Catherine Cooper’ın köşesinde geniş yer buldu.

“Travel on Sunday” başlıklı köşesini Türkiye’de ve Mark Warner Phokaia Beach & Resort’ta tatile ayıran Cooper, “İngilizler’in Türkiye sevgisi geri döndü” başlıklı yazısında tesise ilişkin izlenim ve gözlemlerini okurlarıyla paylaştı. Etkinlik tatiline çıkan bir ailenin yaz tatillerinde isteyebileceği hemen hemen her şeyi bulabileceğini vurgulayan Catherine Cooper, tesisin iyi yemek, mükemmel bir iklim, hem yetişkinler hem de çocuklar için bolca etkinlik yapma ve aynı zamanda yöreyi gezme şansı verdiğinden söz etti.

Etkinlik tatili için Türkiye’yi tercih eden İngiliz aileler, doğayla iç içe, konforlu bir tatil olanağı sunan Mark Warner Phokaia Beach & Resort’a gelmeye başladı.

“Tatil dört saatten az bir süre uçuştan sonra egzotik bir dokunuş sunuyor ve paranız Euro Bölgesi’nde olduğundan daha fazlasına yetiyor. Kendinizi Türkiye ile yeniden tanıştırmak için harika bir zaman” diyen Cooper, İngiliz tatilcilerin bu yaz Türkiye’yi ziyaret etmesi için sekiz nedeni “iklim, fiyat, mutfak, ulaşılabilirlik, alışveriş, deniz, tarih ve geleneksel Türk hamamı” başlıklarıyla sıraladı. Catherine Cooper, Mark Warner Phokaia Beach & Resort’un tatilcilere sunduğu hizmet ve olanakları ayrıntılarıyla anlattı.

The Sunday Telegraph Gazetesi yazarı Catherine Cooper, 2015 yılında bir dizi bombalı saldırı ve Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminden sonra Türkiye’ye ilişkin tatil rezervasyonlarını azaltan büyük tur operatörlerinin pazardan tümüyle çekildiğini hatırlattı. Thomas Cook’un bu yıl Türkiye’ye tatil rezervasyonlarının yüzde 84 arttığını ve bu rezervasyonların yüzde 61’inin aileler tarafından yapıldığını bildirdiğini dile getiren Catherine Cooper, “Bir aile plaj tatilinde, bu çekici ülkeye yapılan rezervasyonların neden yükseldiğini görebiliyor” diye yazdı.