Kıbrıslı rehberler: Bu karar bardağı taşıran son damla!

Last Updated on 8 Haziran 2018 by Turizm Günlüğü

Kıbrıs’ta seyahat rehberlerinin çözülmeyen birçok sorunu olduğunu belirten KITREB Başkanı Yusuf Nidai, alınan ‘transferlerde rehber bulundurulmaması’ kararı hakkında “Bu karar bardağı taşıran son damla oldu” dedi.

Turizm Bakanlığı ve Acentalar Birliği tarafından Kıbrıs’ta gündeme gelen ‘transferlerde rehber bulundurulmaması’ kararını protesto eden Kıbrıslı rehberler Meclis önünde eylem düzenledi.

Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan’a çeşitli açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı Yusuf Nidai, yasal değişiklikle ilgili rehberlerle istişare edilmemesinden yakındı.

“KARARIN DEĞİŞMESİ İÇİN SESİMİZİ DUYURACAĞIZ”

Rehberleri olumsuz etkileyen bu değişikliğin bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Yusuf Nidai, kararın yasaya aykırı bir uygulama olduğunu dile getirerek KITSAB Yasası, Ulaştırma Yasası ve Rehberler Birliği Yasası’nda bulunan ‘ülkeye misafir olarak gelen veya turlarla gelen turistlere bir rehberin eşlik etmesi’ maddesini hatırlattı ve bununla ilgili “Hakkımızı yedirmeyiz, kararın değişmesi için sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Kimse bizi hafife almasın” sözlerini kullandı.

EYLEM SONRASI TOPLANTILARA DAVET

Meclis önünde gerçekleştirdikleri eylem sonrasında 11 Haziran’da mecliste toplantı yapacak olan hükümet yetkililerinden davet aldıklarını ayraca 13 Haziran’da Turizm Bakanlığı ve Acentlar Birliği yetkililerinin de katılacağı İdari Yasama Konseyi toplantısına da davet edildiklerini belirten Yusuf Nidai, “Toplantılar sonrasında karar aleyhimize çıkarsa hakkımızı savunmaktan çekinmeyiz” dedi.

Kıbrıslı rehberler yanlış algıdan ve ucuz turistten şikayetçi!