Tunceli’de turizmi hareketlendirecek proje!

Last Updated on 2 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye’de önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Tunceli, Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilecek olan “Doğa Sporları Altyapısının Güçlendirilmesi” projesi ile turizmde yüksek bir ivme yakalamayı hedefliyor.

Tunceli Valiliği’nin internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre proje ile Munzur Çayı üzerinde 2 akıllı bisiklet istasyonu, 2 yüzer iskeleli kano istasyonu, 6 trekking rotası oluşturulacak. Türkiye’de rafting yapmaya en uygun çaylar arasında gösterilen Munzur Çayı üzerindeki 20 km’lik alan içerisinde 4 rafting istasyonu kurulacak.

Söz konusu projeyle Tunceli’nin turizm potansiyelinin arttırılacağına dikkat çeken Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, “Tunceli, bozulmamış doğası, tarihi, sosyal ve kültürel zenginlikleri ile önemli turizm kaynaklarına sahiptir. Türkiye’nin en zengin turizm kaynaklarına sahip olan ilimizin, sahip olduğu doğa turizmi potansiyelini değerlendirmek için sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, doğa ve kültür mirasımızı da koruyarak, bölgemizde alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla “Tunceli Doğa Sporları Altyapısının Güçlendirilmesi” Projesi hayata geçirilecektir. Tunceli’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

DOĞA TURİZMİNİ TANITACAK UYGULAMALAR

2 milyon 320 bin TL’lik maliyetle hayata geçirilecek olan “Doğa Sporları Altyapısının Güçlendirilmesi” projesi ile birlikte Tunceli’nin turist potansiyelini arttırmak için tanıtım amaçlı turlar düzenlenecek ve web tabanlı doğa turizmi tanıtım uygulamaları hazırlanacak. Ayrıca proje kapsamında 1 acil durum müdahale istasyonu, doğa sporları danışma merkezi kurulacak, rafting, kano, jet ski, hız teknesi su sporu ekipmanları, parasailing alınıp, 40 yatak kapasiteli kamp merkezi oluşturulacak.