Dünya Değişmeden ile yerel deneyimlere seyahat

Dünya Değişmeden Acente Sahibi Tulga Ozan

Last Updated on 8 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Dünya Değişmeden; fikir olarak 2010 yılında ortaya çıkmış, daha sonra 2015 yılına doğru seyahat acentesine dönüşmüş bir şirket. Deneyim odaklı seyahati hedefleyen Dünya Değişmeden, misafirlerini götürdüğü destinasyonun yerel hayatına dahil ediyor ve günlük hayatın derinliklerinde bir seyahate çıkarıyor. 

Kendisi de bir gezgin olan Dünya Değişmeden’in sahibi Tulga Ozan, gittikleri yerde sadece fotoğraf çekmediklerini, yerel halk ve kültürle iç içe seyahat ettiklerini anlatıyor. Ozan, hem yerellik hem de konforu bir arada sunduklarını söylüyor.

2015 yılından bugüne kadar 60’ın üzerinde tur organizasyonu yaptıklarını ve bunların bazılarının sürekli tekrar eden turlardan bazılarının da daha az sıklıkla tekrar eden turlardan oluştuğunu kaydeden Tulga Ozan, bir turdan en fazla üç-dört tane yaptıklarını belirtiyor.

Antik dönemden Roma’ya, Osmanlı’dan Britanya dönemine kadar derin tarihi olan, kültürlerin başkenti Mısır… 16-22 Kasım 2018’de Dünya Değişmeden, Cenk BULUT rehberliğinde Mısır’da Firavunların topraklarında gizemli bir yolculuğa çıkıyor.

Tulga Ozan’ın anlatımıyla Dünya Değişmeden’in çok özel tur programlarından bazıları şöyle:

BİR OTOBÜSLE İPEKYOLU’NA DOĞRU

“Bu yıl kış döneminde yapacağımız yoğunluklu destinasyonlardan birisi Mısır olacak. Operasyonu yürütecek olan Sanat Tarihçisi/Rehber Cenk Bulut ile güzel bir seri çıkaracağız.

Kapalı grupların haricinde her sene artan tur sayımız var. Bu oran ilk sene 10, ikinci sene 20 şeklinde oldu. Bu sene 25-30 civarında olmasını bekliyoruz. 2019’da ise 50’ye kadar çıkacağımızı düşünüyorum. Ayrıca yan temasal ürünlerimiz var.

Öte yandan gençlere yönelik projelerimiz var. Bu projeler 2019 yılı için hazırlanıyor. Mesela bu çerçevede düşündüğümüz bir otobüsle İpekyolu projesi bulunuyor. Bunun hazırlığı içerisinde Bakanlık yetkilileri başta olmak üzere pek çok yerden destek alıyoruz. Bu destinasyonların yanı sıra herkesin yaptığı Avrupa turlarımız da var ancak daha çok hedefimiz Asya ülkeleri ve Türk Konseyi içerisinde yer alan ülkelerden oluşuyor.

Afrika’nın en büyük yedinci ülkesi Mali’de Kadın Olmak…

YAŞAMA TEMAS EDEN PROJELER

Projelerimizde tek hedefimiz turist getirmek ve götürmek değil. Bizim için bu proje; Türk dünyasındaki ülkeleri ve İpekyolu turizmini dünyaya tanıtmak. Bunun yanı sıra Türkiye’den kurumsal firmalar ve münferit seyahatler düzenlenecek. Programımızda ilk seyahat Eylül ayının başında üçüncü kez Kırgızistan’da düzenlenen Göçebe Oyunları’na olacak. Bir sonraki göçebe oyunlarını ise Türkiye’ye getirmek için çalışmalara da başladık.

Bunların dışında ‘Dünya Değişmeden ile Dünya Sohbetleri’ adında düzenlediğimiz seminerleri biraz daha geliştirip Turizm ve Kültür Bakanlığı ile ortak bir şekilde Türkiye’nin her tarafında organize etmeyi düşünüyoruz.

30 Ağustos – 6 Eylül 2018 tarihleri arasında 3.sü gerçekleşecek olan Dünya Göçebe Oyunları’nı izlemeye CENK BULUT ve Tulga OZAN ile birlikte gidilecek. İki senede bir, Orta Asya’nın kalbi, altı Bağımsız Türk devletlerinden biri olan Kırgızistan’da gerçekleşen Dünya Göçebe Oyunları’nın 3 Eylül 2018’de gerçekleştirilecek görkemli açılışına devlet başkanları da katılacak.14 ülke halkının geleneksel spor dallarının yanı sıra sadece Türklere özgü okçuluk, atlı okçuluk, mangala ve aba güreşi spor dallarında da kıyasıya mücadeleler yaşanacak. 140 ülkeden katılım sağlanacak olan bu görkemli etkinliği kaçırmamak için rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın…

TURİZM BİZİM YAŞAM TARZIMIZ

Yani bizim için turizm sadece turizm demek değil. Turizmi para kazanmak için yapmıyoruz. Turizm ve seyahat etmek bizim yaşam tarzımız. Örneğin sene içerisinde değişmeyen ve en az 2 kez gerçekleştirdiğimiz tur programlarımızdan; Kuzey Kore, Küba, Paris, Mısır, Sri Lanka, Hindistan gibi yerler var.

İki şahane adam! İki meraklı gezgin… Coşkun Aral ve Cenk Bulut’un bilgi ve tecrübelerini birleştirecekleri yeni rotalar Dünya Değişmeden’de.

COŞKUN ARAL İLE BELGESEL TADINDA SEYAHAT

Öte yandan Coşkun Aral ile birlikte belgesel tarzında bir seyahat programı başlattık. Bu, Ağustos ayında Papua ve Borneo’yu kapsayan kabileleri ziyaret edeceğimiz bir program olacak. Pakistan, Bosna-Hersek, Yunanistan Tyrnavos Karnavalı, Ürdün, Beyrut gibi tur ve organizasyonlarımız da yapmaktan çok zevk aldığımız diğer programlarımız arasında yer alıyor.

2018 Ürdün rotası hazır. Ülkü Sevener eşliğinde çıkılacak yolculukta Ortadoğu’nun farklı renklerinin kesişim noktası olan bu eşsiz bölgeyi keşfe çıkılıyor.

DİĞER ACENTELERDEN FARKIMIZ: YEREL YAŞAM İLE DENEYİM

Bu tür turları yapan benzer acenteler var ancak bizim yaptığımız iş ‘özel ilgi turizmi’. Örneğin üç ayrı acente aynı destinasyona tur yapsa bile sunduğu deneyim ve hizmet birbirinden çok farklı. Mesela birisi yüksek kaliteli rehberlerle müzeleri size tanıtabilir, diğer acente sadece yemek yeme ve bu mekanlara odaklı bir tur yapabilir veya bir başka acente kültür gezisinden ziyade sizi eğlendirmeye odaklı bir tur gerçekleştirebilir. Bizde aynı hizmeti onlardan daha ucuz ya da daha pahalı sunup onlarla rakip olma kaygısı taşımıyoruz. Bizim işimiz ‘sizi götürüp yerel halk ile bir deneyim yaşatırız’ mottosu üzerine kurulu. Bütün müzeleri değil en önemli müzeleri halkın içinde gezeriz. Şık restoranlarda da yemek yeriz ama aynı zamanda esnaf lokantasına da gireriz. Yerel mutfak, yerel yaşam ve yerel halk ile temas ederiz. Yani kısacası özel ilgi turizmiyle ilgilenen acentelerden farkımız bu şekilde.

UZMAN İSİMLERLE GÜÇLÜ BİR EKİP

Ayrıca gerçekleştirdiğimiz turlarda belirli yerlerde uzmanlaşmış isimleri kullanmaya çalışıyoruz. Örneğin Mısır turu yapacaksak bunu Cenk Bulut eşliğinde yapmaya çalışıyoruz. Mesela gideceğimiz destinasyon Orta Doğu ise Ülkü Sevener ile yapmayı tercih ediyoruz. Belirli temasal programları iyi bir sosyolog ve kaliteli bir rehber olan Murat Yankı ile yapıyoruz. Ruhun Gıdası Seyahatler’de Güzin Yalın ile bazı projeler geliştirmeye başladık. Genç kuşaktan ise Esra Özdamar ile Hindistan gibi bölgelere odaklanarak ilerliyoruz.”

Dünya değişmeden gidilmesi gereken 3 rota