İstanbul’a Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan yoğun talep

Last Updated on 3 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

2018’in ilk yarısını oldukça iyi geçiren BW PLUS The President Hotel, yılın ikinci yarısında da hareketli günler geçirmeyi beklerken hedeflediği doluluklara da ulaşacağını duyurdu.

Otel olarak yılın ilk yarısında en çok Cezayir’den misafir ağırladıklarını belirten BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, “2018 yılının ilk yarısında Ramazan dönemi hariç, doluluk anlamında oldukça iyiydik. Gerek turistik ve gerekse ticari amaçla gelen misafirler, Mayıs ayının ortasına kadar yüksek doluluklara ulaşmamızı sağladılar. İçinde bulunduğumuz yaz döneminde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun talep alıyoruz” dedi.

Yılın ilk yarısında konaklayan misafirlerinin başında Cezayir’in geldiğini kaydeden Burak Aydın, ikinci sırada Türkiye, üçüncü sırada Suudi Arabistan, dördüncü sırada Romanya ve beşinci sırada Rusya’nın geldiğini söyledi. Diğer taraftan, Avrupa ve Güney Amerika pazarlarında bu yılın ilk çeyreğinden itibaren başlayan hareketlilik, ileri ki süreç için ümit verdiğini dile getiren Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın

YILIN İKİNCİ YARISI İLK DÖNEMLE BENZER OLACAK

“Yılın ikinci yarısına da oldukça olumlu bakıyoruz ve hareketli günler geçirmeyi bekliyoruz. Aslında genel görüntü geçen yıla benzer olacaktır. Fakat bu yıl fiyatlardaki az da olsa artış, gelirlerimizi dolayısıyla karlılığımızı arttıracaktır. Milliyet dağılımının da yılın ilk 6 ayı ile benzer olacağını düşünüyoruz.

ODA FİYATLARI VE DOLULUKLAR ARTTI

Geçen yıla oranla, bu yılın dolulukları ortalama yüzde 15 oranda ve oda fiyatları da yaklaşık olarak yüzde 25 civarında artış gösteriyor. Elbette pazar koşulları bu oranları biraz etkileyebilir; ama yeni yatırımlarımızı göğüsleyebilmek adına gelirlerimizi arttırmak durumundayız. Diğer taraftan dövizdeki artış, Türk Lirası olarak otellerin kısa dönemdeki karlılığını arttırsa da, özellikle yılın ikinci yarısında beklenen maliyet artışları bu durumun avantajını bertaraf edecektir. 2019 yılı ile ilgili beklentimiz, mevcut pazar paylarında ciddi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Gelecek yılın, bu yıla benzer şekilde olacağını düşünmekle birlikte, Çin gibi potansiyeli yüksek farklı pazarlardan payımızın yükseleceğini umut ediyoruz. Bu konuda yapılan tüm çalışmaları, takip ediyor ve destekliyoruz. Özetle, pazardaki istikrar sürdüğü müddetçe, bu önce doluluklara ve daha sonrasında fiyatlara olumlu yönde katkı sağlayacaktır.”

TURİZMDEKİ HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN…

Turizmde hedeflere ulaşabilmek için önerilerde bulunan Burak Aydın, “Ülkemizin, dünyanın dört bir yanında yapmakta olduğu tanıtım ve pazarlama bütçesini daha da arttırmalıyız. Hedefimiz olan pazarlarda, Türk tur operatörlerinin sayısının artması öncelikli gündemimiz olmalıdır. Bir de hedeflenen ülkelerden, ülkemize charter uçuşların sayılarının artması önemlidir” şeklinde konuştu.