‘Trabzon uçak biletleri pahalı’ diyerek charter sefer için atağa kalktılar!

Uzungöl Millet Bahçesi'ne Ret Kararı

Last Updated on 4 Temmuz 2018 by Göksal Serdar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Hamit İnan, turizmciler olarak Trabzon’a düzenlenen seferlerde uçak biletlerinin pahalı olmasının sıkıntısını yaşadıklarını belirterek “İl genelinde TÜRSAB’a kayıtlı 150 civarında seyahat acentesi var. TTSO’nun da katkıları ve yerel acentelerin katılımıyla charter sefer düzenleyebilecek bir organizasyonu biz kurmalıyız” dedi.

Geçen yıl Trabzon’u 453 bini yabancı olmak üzere toplamda 2 milyon 190 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten TTSO Meclis Üyesi Hamit İnan, bu yılın ilk 5 aylık verilerine göre 84 bin 230 kişisi yabancı olmak üzere toplamda 213 bin 590 kişinin şehre geldiğini söyledi.

Trabzon’a 2018 yılının ilk 5 ayında ağırlıklı Körfez ülkelerinden olmak üzere 139 ticari uçuş gerçekleştirildiğini vurgulayan Hamit İnan, şunları söyledi: “Dünya genelinde turist sayısının yükselmesinin en önemli faktörlerden biri havayolu ile ulaşım imkânlarının artmasıdır. Bu yıl özellikle ilimize yapılan uçak seferlerinde pahalılık sektör adına yaşadığımız sıkıntılardan biri oldu. Bunu yerli uçak firmaları da yapıyor yabancı havayolu şirketleri de. Otelcilerin daha ekonomik turist ağırlayabildiği yüksek sezon öncesi bir dönemde uçak bileti fiyatı kişi başı gidiş/dönüş 7 bin Türk Lirası’nı geçebiliyor. İç hatlarda da Trabzon uçuşları pahalı.

“İZİNLERLE İLGİLİ DE SIKINTI YAŞANIYOR”

Suudi Arabistan’dan Charter sefer düzenleyen bir firma, şu anda Suudi Arabistan’ın 4 farklı şehrinden haftada 4 uçuş gerçekleştiriyor. İzinlerle ilgili sıkıntı yaşıyor. Yaşadığı sorunlar aşılırsa kışın dahi düzenli uçuş gerçekleştirebileceğini söylüyor. Şehrimize düzenli bir şekilde turist taşıyan girişimcilere destek sağlanması gerekmektedir. İl genelinde TÜRSAB’a kayıtlı 150 civarında seyahat acentesi var. TTSO’nun da katkılarıyla yerel acentelerin katılımıyla Charter sefer düzenleyebilecek bir organizasyonu biz kurmalıyız. Havalimanı dış hatlarda dil bilen personel eksikliğinden bahsediliyor. Havalimanında bir sıkıntı ile karşılaşan yabancılar muhatap bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Farklı şehirlerden binlerce kiralık araç şehre getirildi, çoğu turist için sıkıntı olabilecek durumlar ortaya çıkıyor”.

TTSO Meclis Üyesi Hamit İnan.

“TRABZON TANITMA VAKFI GİBİ BİR KURUM ELZEM OLABİLİR”

Turizmin bölgede oluşturduğu hareketin tüm kesimler tarafından önemsenmesi gerektiğini vurgulayan İnan, sektör adına yaptıkları toplantı ve çalıştayların daha somut sonuçlar üretmesi gerektiğini belirtti. TTSO’nun Uzungöl-Ovit kış turizm merkezi ile ilgili bir çalışması olduğuna işaret eden İnan, bunun, bölgenin turizm kaderini değiştirebilecek bir proje olduğuna, bu tür projelerde sonuç alabilmek için sürekli çaba içinde olmaları gerektiğine dikkati çekti. İnan,”Trabzon şehir merkezinin turist için daha rahat gezilebilir hale getirilmesi amacıyla kentin turizm değerlerinin öne çıkarılması ve denizle olan bağlantıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Özellikle Körfez ülkelerinde sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyona karşı doğru bilgilendirmeyi ilgili kurum ve kuruluşlar yapmalıdır. Bölgemizle ilgili yapılan ve yapılacak olan tanıtım faaliyetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi adına kamu ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan Trabzon Turizm Tanıtma Vakfı gibi bir kurum elzem olabilir. Kurum ve kuruluşlarımızın ayrı ayrı tanıtım çalışmaları yerine yüksek standartlarda tek noktadan tanıtım yapılabilir.”