Yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı kim olacak?

Eski MHP Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanı olması bekleniyor.

Last Updated on 9 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

Türkiye’nin ana pazarlarından gelen veriler 2018 sezonu için turizmcileri umutlandırırken yeni kurulacak hükümet sektöre umut olabilecek mi? Bu akşam açıklanacak olan olası bakanlık senaryolarında Kültür ve Turizm Bakanı kim olacak? 

MHP Osmaniye 2. sıra Milletvekili Adayı olan ancak seçilemeyen Doç.Dr. Ruhi Ersoy, yeni oluşan kabineye Kültür ve Turizm Bakanı olarak gireceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hazırladığı yeni kabineye eski MHP Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı olarak girmesi bekleniyor.

RUHİ ERSOY KİMDİR?

Ruhi Ersoy 2 Aralık 1972 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi. Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora çalışmasını bitirdi.

Ruhi Ersoy, Kayseri’de Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine başladı. Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. MHP 10. Olağan Kurultayında MYK Üyesi seçildi. Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığına getirildi. İyi derecede İngilizce bilen Ruhi Ersoy, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kültür ve Turizm Bakanı’na ‘tenzil-i rütbe’ yorumu

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan önemli açıklamalar!

Booking.com’a TÜRSAB bünyesinde ‘kurumsal üyelik’ statüsü geliyor