Kıbrıslı otelciler endişeli! Haziran dolulukları düşüşte…

Last Updated on 10 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), 2018 Haziran ayına ilişkin doluluk oranlarını geçtiğimiz Mayıs ayına göre yüzde 9’luk düşüş ile yüzde 53 olarak açıkladı. Turizmde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı Haziran ayını kötü geçiren otelciler bazı tesislerin kapanmasından endişe duyuyor.

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılan seçimler, kısa bayram dönemi, uçak bilet fiyatlarındaki artış, İngiliz pazarı ve diğer pazarlarda herhangi bir tanıtıcı reklamın yapılmaması ve gitgide artan otel girdi maliyetleri Kıbrıslı otelcileri zor duruma sokuyor.

Otelciler özellikle 10 Temmuz itibarı ile uygulamaya giren yüzde 31’lik zam nedeniyle bu doluluklarla belki de bazı tesislerin kapılarını tamamen kapatmasından endişe duyuyor…

İşte KITOB’un kendisine üye olan turizm tesislerinden aldığı verilere göre açıkladığı 2018 Haziran ayına ilişkin veriler:

“Otel sınıfına giren ve birden beşe kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalovlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan turizm tesisleri geçen Mayıs 2018 ayına göre yüzde 10’luk düşüşle yüzde 60 olarak istatistiklere yansıdı.

5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları yüzde 60 oranında olurken küçük otellerin doluluk oranı yüzde 47 olarak kayıtlara geçti. Geçen Mayıs ayına göre ise yüzde 6 oranında bir düşüş olduğu gözlemlendi.

Tüm otellerin doluluk oranı ortalaması ise Mayıs 2018 ayına göre yüzde 9’luk bir düşüş ile 53 oldu.”

Kıbrıs otelleri bayramda yüzde 100 dolacak