Semadirek Adası’nı keşfe çıkın

Samothraki Adası (Semadirek Adası)

Last Updated on 3 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

Ege’nin en kuzeyinde yer alan mitolojide Aeolus Adası olarak bilinen Samothraki Adası (Semadirek Adası), Yunanistan’ın keşfedilmemiş adalarından bir tanesi! Deneyim odaklı seyahat rotaları sunan Dünya Değişmeden, gezgin ruhları Ağustos ayında bu bakir adayı keşfetmeye çağırıyor. Semadirek Adası’nı keşfe çıkın

Tarihi, kültürü, gizemi ve yerel lezzetleri ile oldukça dikkat çekici gezi rotaları arasında yer alan Semadirek Adası’nda doğanın sizi dinlendirmesine izin vereceğiniz bir hafta sonu planı için Dünya Değişmeden, hazırladığı gezi programını duyurdu.

Samothraki Adası bölgedeki en yüksek dağlardan biri olan Saos Dağı ile yükselir. Efsaneye göre Poseidon, Truva Savaşı’nı izlemek için bu dağın üzerine oturmuş. Semadirek Adasının çekiciliği elbette sadece eskilerin kutsal dağına sahip olması ile sınırlı değil!

Çakıllı kumsalları, eşsiz güzellikteki akarsu ve nehirleri, doğası bozulmamış dağlarının eteklerinde uzanıyor. Doğanın güzelliği, şifalı içme suları ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen buluntular ise diğer ilgi çekici yanları…

Semadirek Adası'nı keşfe çıkın
Semadirek Adası’nı keşfe çıkın

Ada sırasıyla Persler, Makedonlar ve M.Ö 168’de Romalılar tarafından fethedilmiş. Yüzyıllar boyunca soyguncuların, korsanların saldırısına uğramış ve bünyesinde barındırdığı pek çok tarihi eser ya çalınmış ya da ciddi zarar görmüş. Bunlardan biri olan şu an orijinali Paris Louvre Müzesi’nde sergilenen meşhur Kanatlı Zafer Tanrıçası Nike heykeli! Çalınan bu heykelin yerine yenisi yapılmış.

Öte yandan Yunanistan’da bu büyüklükte ve bu kadar güzelliğe sahip olan adanın bu kadar az turist ağırlaması; şehir hayatından kaçıp, doğa ile iç içe ve en önemlisi de uygun fiyatlarda tatil yapmak isteyenler için harika bir destinasyon.

Vahşi doğası, termal kaynakları, nehirleri ve içinde yüzülebilen şelaleleri ile diğer Yunan adalarından oldukça farklı olan Semadirek; çakıl taşlarının ve berrak bir denizin olduğu plajlara sahip. En ünlü şelaleleri ise Kakia PlakaKaria ve Gria Vathra. 

Semadirek Adası'nı keşfe çıkın
Semadirek Adası’nı keşfe çıkın