Antalya’da Perge’den sonra ‘Phaselis Yılı’ için çalışmalar başladı

Last Updated on 16 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Antalya’da 2018’in ‘Perge Yılı’ ilan edilmesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Perge Antik Kenti’nden sonra harekete geçen Kemerli İş Adamları (KEMİAD) 2019 yılının da Phaselis Yılı olması için çalışmalar başlattı.

Perge’de gerçekleştirilen etkinliklere konuk olan KEMİAD, burada 2019 yılının Phaselis yılı olması için öneri ve isteklerini yetkililere aktardı.

Turizm yazarı Halil Öncü’nün haberine göre her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’da, kente gelen her üç turistten birinin Perge Antik Kenti’ni ziyaret etmesinin amaçlandığı ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa ilan edilen ve Antalya Tanıtım Vakfı’nın da (ATAV) desteklediği “2018 Perge Yılı”ndan sonra harekete geçen Kemerli İş Adamları (KEMİAD) 2019 yılının da Phaselis Yılı olması için çalışmalarını sürdürüyor.

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, Antalya’da 2019 yılının Kemer için Phaselis yılı olmasını istediklerini açıklarken, bu konuda ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

PERGE YILI DEVAM EDEBİLİR

Bu yıl 2018 yılının Perge yılı ilan edildiğini ancak gelecek yıl da Antalya’da Perge Yılının devam etmesinin gündemde olduğunu dile getiren ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “Bu sene 2018 Perge Yılı olarak ilan edildi. ATAV olarak Perge’nin tanıtımına ve bölgeye gelen turist sayısının artması açısından bizde gereken desteği veriyoruz. Yaptığımız toplantılarda henüz belli olmasa da gelecek yıl da Perge yılının devam etmesi gündemde” dedi.

PERGE OLMAZSA DİĞER ANTİK ŞEHİRLER OLABİLİR

NBK Touristic Genel Müdürü ve Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ise yaptığı açıklamada, “Perge Yılı konusunda etkinlik ve organizasyonlar ile bölgeye ziyaretçi sayısının arttığını görüyoruz. 2019 yılının Perge yılı olarak devam etmesi gündemde. Eğer bu devam ederse 2019 Perge Yılı olarak devam eder eğer devam etmezse de 2019’un diğer aday alternatif antik şehirlerini ATAV toplantılarımızda görüşüyoruz” dedi.

ATAV ekibi Perge Antik Kenti’nde