Hasibe Sözmen, TÜRSAB YTK seçimlerinde önce birlik diyor!

Hasibe Sözmen

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

17 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak olan GAP Yöre Temsil Kurulu seçimlerine başkan adaylığını koyan Kantara Turizm’in sahibi Hasibe Sözmen, yönetim ve başkanlıktan önce birlik beraberlik içerisinde GAP bölgesinin turizmde kalkınması için çalışmalar yürütüyor.

Hasibe Sözmen, her sektörde olduğu gibi turizmde de bölünmüşlüklerin olduğunu ve bunu ortadan kaldırmak için adaylık çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtiyor.

“Evet! O bir SÖZMEN, O bir KADIN, O bir TURİZMCİ, O bir GÜNEYDOĞULU, SÖZMEN SOYAD’ı SÖZ’ünün eri BÜYÜK SÖZ anlamlarını taşır, ÖZ TÜRKÇE’dir… Yolun AÇIK olsun SÖZMEN” sloganıyla; Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş illerini kapsayan GAP Yöre Temsil Kurulu Başkan adaylığını açıklayan Hasibe Sözmen, bölge turizmi için çok önemli faaliyetlere imza atan bir kadın!

GAP Yöre Temsil Kurulu Seçimleri hakkında görüştüğümüz Hasibe Sözmen, başkan adaylığını açıklarken bölünmüşlükten uzak, birlik ve beraberlik içinde bir yönetim olgusunun önemini vurgulayarak gazetemize şu açıklamalarda bulunuyor:

“Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis Yöre Temsil Kurulu seçimleri için başkan adaylığımı üç gün öncesinde açıkladım. Malumunuz çok hareketli günler geçiriyoruz. Bölgemizin sorunlarına en hızlı ve en kalıcı çözümler bulmak için çalışıyoruz. Bölgemizde huzurlu ve sağlam bir güç birliği ile kalıcı işler yapmak için aday oldum. Önce birlik ve beraberlik çerçevesinde bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak istiyorum. Ardından “GAP bölgesine turizmden daha fazla nasıl ekmek kazandırabiliriz?” sorusu için güçlü bir çalışma içerisine gireceğiz.

“ORTAK PLATFORM PROJESİNE DEVAM EDECEĞİM”

Biliyorsunuz ki turizm sektörü çok zor dönemler atlattı. Böyle zor dönemlerde de ‘birlik beraberlik içerisinde bir tur yapalım, hep beraber aynı turu satıp paramızı kazanalım’ düşüncesiyle kokartlı rehber ve bölgesel ortak tur platformu adında bir proje oluşturduk. Bu projeyi yine devam ettireceğim. Bunu hep beraber yapacağız. Çünkü başka türlü ‘benim deyince’ bu işler olmuyor.

“HEP BERABER BAŞKAN OLMAYA GELİYORUZ”

GAP bölgesinde güçlü bir aday olduğu söylentilerini de değerlendiren Sözmen, “Önce o gücü bir görelim daha sonra konuşalım” sözleriyle ne kadar sağlam adımlarla gitmek istediğini bir kez daha gösterirken insanların birbirlerine turlar sormayı ve vermeyi öğrendikleri ‘Kokartlı rehber ve bölgesel ortak tur platformu’na da değinerek “Platformumuz sayesinde güçlü birliktelikler kurduk. Şimdi daha da güçlü bir birliktelikle TÜRSAB YTK seçimlerinden başarılı çıkacağımıza inanıyorum. Başkanlığa tek başıma adaylığımı koymadım. Biz hep beraber başkan olmaya geliyoruz” açıklamasında bulunuyor.

DAHA FAZLA KADIN YÖNETİCİ İÇİN DAHA FAZLA KADINLA İŞ BİRLİĞİ

Kendisine yönelttiğimiz, ‘Her sektörde olduğu gibi kadın yöneticiler turizm sektöründe de az. Sizce bunun sebebi nedir?’ sorusunu “‘Yeter artık kadınların yönettiği’ gibi kötü ithamlara maruz kaldık. Böyle bir durumla karşılaşınca daha çok motive oldum. Bu iş için elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğini düşündüm ve birlik içinde meslektaşlarımla böyle bir yola çıktım. Ancak, unutulmamalıdır ki iş yaşamında ve özellikle turizmde daha fazla kadın yöneticiler görmek istiyorsak, daha fazla kadınla iş birliği içerisinde olmalıyız. Bende bunu yapacağım” şeklinde yanıtlayan Hasibe Sözmen, sözlerini şöyle bitiriyor:

ÖNCE GAP

“Meslektaşlarım bana yol gösterip desteklerini esirgemediği sürece birlik beraberlik içinde önce GAP için çalışacağız. Önce ticaret, önce bölge turizmi için faaliyet içerisinde olacağız. Yönetim ve başkanlık bunlardan sonra gelen unsurlar. Kısacası önce Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş diyeceğiz!”