Barbaros Yatçılık’ta çıta yükseliyor

Barbaros Yatçılık
Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş

Last Updated on 8 Mart 2022 by Yaşar Çelik

2018 ile birlikte sektördeki 17. yılını tamamlayan ve hali hazırda devam eden Türk ve Yunan karasularındaki turlarıyla sezonu yüzde 100 dolulukla geçiren Barbaros Yatçılık, 2019 senesi için tasarladığı ilave programlarıyla gücüne güç katmaya hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz senelere göre Avrupa pazarından yüksek oranda rezervasyon aldıklarını belirten Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş, daha şimdiden 2019 sezonu için çalışmalara başladıklarını söylüyor.

Ege ve Akdeniz’in turkuvaz renkli sularında yüzmek, tarihin derinliklerinde geçmişe yolculuk yapmak, yöresel lezzetleri keşfe çıkmak için Türkiye ve Yunan Adaları’nda düzenlediği “Özel Yat Kiralama” ve “Kabin Kiralama Turları” ile ideal seçenekler sunan Barbaros Yatçılık, yurt dışı iştiraklerine yenilerini katmaya devam ediyor.

2018 sezonu, Barbaros Yatçılık’taki yenilikler ve 2019 planları hakkında Turizm Günlüğü’ne samimi açıklamalarda bulunan Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş, Yunanistan’da bulunan iştirak firmalarına 7 tekne daha eklediklerini dile getirerek şöyle konuştu:

Barbaros Yatçılık ‘ta yüzde 100 doluluk

“Sezon boyunca Yunanistan’ın çeşitli bölgelerine turlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Bodrum çıkışlı Türkiye turlarımız da devam ediyor. Bodrum’dan Cumartesi günleri Yunan Adalarına devamlı turlarımızın bulunduğu iki programımız var. Birisi Güney Adaları diğeri de Kuzey 12 Adaları.

Ayrıca yine klasik Bodrum çıkışlı Gökova turlarımız da devam ediyor. Bu turlardaki doluluk oranlarımız yüksek sezonda oldukça iyi gerçekleşti. Yüzde 100’e yakın doluluk oranlarına ulaştık şu an.

Marmaris’ten çıkan ‘Marmaris-Fethiye-Marmaris’ ve ‘Marmaris-Datça’ adlı iki ayrı programımız var. Bu programlar da sadece odanın kiralandığı chater dediğimiz tarifeli seferlerden oluşuyor. Zamanı olmayan misafirlerimiz için bir hafta 3 gece-4 günlük Marmaris-Fethiye-Marmaris programı içerisine entegre edilmiş Marmaris-Fethiye veya Fethiye-Marmaris şeklinde turlarımız var.”

Barbaros Yatçılık

YURT DIŞINDAN GELEN FEEDBACKLER OLUMLU

Olumsuz geçen iki senenin yarattığı sıkıntılı dönemi “Bu sene Avrupalı misafir rezervasyonlarında güzel bir artış yakaladık” sözleriyle geride bıraktıklarını anlatan Güneş, yurt dışı iştiraklerinde herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade ederek “Türkiye’de Avrupalı turist açısından böyle kötü bir dönem geçirdik. Yine de geçen iki seneye göre Avrupa pazarından özellikle bizim ana pazarlarımız; İtalya, İngiltere, İspanya ve Almanya’dan aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu. Öte yandan iç turizm de iyi gidiyor. Sene sonuna doğru işlerin normal trendine girebileceğini söyleyebilirim” diyor.

2019’DA YENİ İLAVE PROGRAMLAR GELİYOR

2019 turizminin daha da toparlanarak devam edeceğini de vurgulayan Barbaros Güneş, yeni programlar tasarlamak üzere mevcut çalışmalarına hız verdiklerini belirterek sözlerini şöyle bitiriyor:

“İki senelik yapmış olduğumuz broşür ve programlar bu sene itibarıyla bitecek. Bu nedenle şimdiden yeni planlamalar için çalışmalarımıza başladık. 2019 ile ilgili broşürümüzü Ekim sonuna kadar çıkarmış olacağız.

Barbaros Yatçılık

“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATARAK DEVAM EDECEĞİZ”

Ayrıca ilk iştirak edeceğimiz fuar WTM London olacak. Orada yeni kataloğumuzu piyasaya sürmüş olacağız. Yine önümüzdeki sene ilave programlar koyacağız. Antalya çıkışlı programlar tasarlıyoruz. Yurt dışındaki programlarımız devam edecek ancak bunlara ilave bazı programlar eklemeyi planlıyoruz. Özel gruplar için her bütçeye hitap eden 2 kabinden 16 kabine kadar lüks segmentte filomuz mevcut. Kısacası önümüzdeki sene mevcut gücümüze güç ekleyerek yolumuza devam edeceğiz.”

Okuma önerisi: Barbaros Yatçılık’tan yeni yurtdışı yatırımı: Virtuoso