Mandarin Oriental’ın 40 bin euroluk odalarına büyük talep

Last Updated on 31 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye turizmi 2018 ile birlikte geçmiş yılların yaralarını turist sayısında yaşadığı yükselişle sararken kırılan oda fiyatlarında ise durumu düzeltmeye başladı. Son 2 senedir ucuz odaları alabilecek turist gelirken şimdi ise lüks odalar da talep görüyor.

Bunu başaran otellerden biri ise yaklaşık 4 yıl önce Bodrum’da açılan ve Astaş Holding tarafından yatırımı yapılan Mandarin Oriental Bodrum oldu. Yaklaşık 600 dönümlük alanda hizmet veren Mandarin Oriental Bodrum’da kahvaltı dahil fiyatı 40 bin euro olan odalar bile satılmış durumda.

Hürriyet’te yer alan habere göre iki kişi için gecelik oda fiyatlarının yüksek sezonda bin 350 eurodan başladığını ifade eden Mandarin Oriental Bodrum Genel Müdürü Harun Dursun, oda tiplerine göre fiyatların değiştiğini belirterek şu açıklamalarda bulunuyor:

Mandarin Oriental, Bodrum Genel Müdürü Harun Dursun.

BİR GECE İÇİN 40 BİN EURO ÖDEYENLER VAR

“Fiyatlarımız oda +kahvaltı. Bunun dışında da gelen misafirlerimiz otelde harcama yapıyor. Bir gece için 40 bin euro ödeyenler bile oluyor. 40 bin euroluk fiyat sadece oda+kahvaltıyı kapsıyor. Yaklaşık 650 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen otelimizde 130 odamız bulunuyor. 130 odamızda 29 farklı konsept var. Ayrıca villa ve rezidansalar da tesis içinde yer alıyor. 10 farklı restoran ile hizmet veriyoruz. En küçük odamızın büyüklüğü 72 metrekare. 80 metrekare de dış kullanım alanı var. Bu büyüklükteki oteller başka otellerde suit oda olarak isimlendiriliyor. Her odaya özel bir butler (kişisel hizmet görevlisi) hizmetimiz bulunuyor. Ürün, marka ve lokasyon çok faklı. Muhteşem bir yatırım da var ortada. Çok özel hizmet sunuyoruz. Her restoranın şefi restoranın hizmet verdiği ülkeden geliyor. Otele gelenlerin ekstra harcamaları da çok iyi. 7 gece kalan bir çift. Oda+kahvaltı için ödediği ücretin yarısı kadar da otelde harcama yapabiliyor.”

MİSAFİRLER İÇİN 5 HELİKOPTER VE 2 YAT

Devlet başkanlarından film yıldızlarına, dünyaca ünlü şarkıcılardan tanınmış ailelerin temsilcilerine kadar birçok ismin tatil için otellerine geldiğine dikkat çeken Dursun, “Eğer müşterinin tekrar sizi tercih etmesini istiyorsanız, yılda bir kaç kez otelinizde konaklamasını istiyorsanız ona göre davranmalısınız. Geçtiğimiz günlerde sadece 12 saat içinde otelimize 5 helikopter indi. 2 yat geldi. Bu turistlere kendilerini özel hissettirmeniz gerekiyor. Helikopterle gelenler arasında Türkler de var yabancılar da. Otele gelmeden önce tatilciyi araştırıyoruz. Eğer daha önce otellerimizde kaldıysa alışkanlıklarını öğrenip ona göre hizmet veriyoruz. Eğer ilk kez gelen biri isimse tatili boyunca alışkanlıkları ve isteklerini not ediyoruz. Bir daha otelimize tatile geldiğinde ona göre davranıyoruz” dedi.

Mandarin Oriental, Bodrum’a 7 ödül birden