Havacılıkta iki farklı hisse iddiası!

Türk Hava Yolları (THY) dünyanın en büyük simülatör eğitim tesisini kuruyor.

Last Updated on 10 Ağustos 2018 by Turizm Günlüğü

İddialara göre THY Anonim Ortaklığı, Malaysia Airports Holdings BHD’a ait olan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hisse almak için görüşüyor.

THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesine talip olduğu hakkında iddiada bulunan 5 kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre ‘yüzde 100 hisse devri’ ve ‘yüzde 80 hisse devri’ olmak üzere iki farklı görüş var.

THY Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda şirketin İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’dan açıkça bir satın alma iddialarını yalanlama gelmese de ‘spesifik bir havalimanı’ vurgusu da yapmadı.

Katıldığı telekonferansta konu ile ilgili olarak sorulan sorulara yüksek kâr marjı olan alanlarla ilgileniyoruz cevabını veren İlker Aycı, “Aslında spesifik bir havalimanından bahsetmek doğru olmaz… Temel faaliyet alanımız içinde kalan (havalimanı) operatörlerin hisseleriyle ilgileniyoruz” dedi.

İKİ FARKLI İDDİA ORTAYA ATILDI

Bloomberg’in “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı habere göre THY, Sabiha Gökçen’in yüzde 80’lik hissesi için görüşme içerisinde olduğu bilgisi verilirken fiyatın ise yüzde 80 hisse için 750 milyon euro civarında olabileceği ifade edildi.

Airporthaber.com internet sitesinde yer alan başka bir kaynağın verdiği bilgiye göre HY ve Sabiha Gökçen’in havalimanının işletmecisi Malaysia Airports, havalimanındaki yüzde 100 hissenin devri için 1.2 milyar dolara el sıkıştı.

İki farklı iddiası bulunan konuya ilişkin Malaysia Airports’tan herhangi bir yorum gelmedi.