Rus Başkan’dan ‘vize rejimi kaldırılmalı’ önerisi!

Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?
Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?

Last Updated on 10 Ağustos 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye ile Rusya arasındaki tek taraflı vizesiz düzenlemesi hakkında konuşan Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı Sergey Şpilko, “Rusya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşlarına vize uygulaması bir an önce kaldırılma” dedi.

Birlik olarak vizesiz düzenlemenin çift taraflı olmasına ilgi duyduklarını kaydeden Sergey Şpilko, şayet uygulama kaldırılırsa Türkiye’den Rusya’ya giden turist sayısının 1 yıl içerisinde en az ikiye katlayabileceği ve Rusya’ya yaklaşık 350-400 bin turist gelebileceğini ifade etti.

Haberrus’ta yer alan habere göre bugün start alacak olan ‘Türkiye Festivali’ için katıldığı basın toplantısında konuşan Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı Sergey Şpilko, Türkiye’den Rusya’yı ziyaret edecek turist sayısının 2018 yılında 200 bini geçeceğini ve bununda geçen yılki rakamlardan yüzde 10 daha fazla olduğunu söyledi.

Sergey Şpilko, Türkiye vatandaşlarına uygulanan vize muafiyetinin kaldırılması gerektiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

Türk turistler Rusya’ya gelmekte istekli. 2010’dan 2013’e kadar Türkiye’den gelen turist akışı yaklaşık 200 binden 385 bine yükseldi ve bu da Rusya’yı ziyaret eden turist sayısı bakımından Türkiye’yi dördüncü ülke yaptı. 2016 yılında turist akışı 120 bine düştü. Bu da Türkiye’nin 12. sırada yer almasına neden oldu. Eğer gelecekte vize rejimi kaldırılırsa Türkiye’nin Rusya’ya en fazla turist gönderen beş ülkeden biri konumuna geri dönmesine yardımcı olacak.”

“Erdoğan ve Putin her an ‘Vizeleri kaldıralım’ diyebilir”