Prontotour, tüm yurt dışı turlarda dövizi sabitledi

Prontotour CMO’su Gürkan Erol.

Last Updated on 16 Ağustos 2018 by Göksal Serdar

Keşfettiği yeni rotalar ve yaptığı kampanyalarla sektörde trendleri belirleyen Prontotour, herkes tatile çıkabilsin ve kimse yaz tatilini ertelemesin diye, 15-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılan tur alımlarında USD’yi 5,49 TL’ye, EUR’yu 6,49 TL’ye sabitledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prontotour CMO’su Gürkan Erol, “Türkiye için turizmin ne kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Sektörün hareketlenmesi adına yaz başından bu yana çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Bir süredir seyehatseverler dolar volalitesinden etkilenmesin ve yaz tatilini ertelemesin diye kur sabitleme kampanyaları yapıyoruz” dedi.

Döviz karşısında, hükümetin yaptığı yerinde manevraların olumlu etkilerini hissettiklerini belirten Erol, “TCMB döviz kurlarını yakından takip ederek en uygun şekilde sabitleme işlemi yapıyoruz. Son kampanyamızda bizim öngörülerimizi de aşacak şekilde doların düşmesi çok sevindirici. Şuan USD’yi 5,49 TL ve EUR’yu 6,49 TL bandına çektik. Son iki gündür de ilginin ve talebin arttığını görüyoruz. Dövizdeki hareketlenmelere göre de fiyatlarımızı güncellemeye devam edeceğiz. Seyahatseverler, yaptığımız kampanyadaki güncel döviz kuru fiyatlarını internet sitemizden takip edebilir.

Ülke olarak sürekli üreterek ve yatırımlara devam ederek bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Yeter ki birlik olup, duruşumuzdan taviz vermeyelim. Prontotour olarak yine elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Prontotour, kurlardaki anlık değişmelere karşı sabit kur fiyatını güncelleyip internet sitesi üzerinden duyurmaktadır.