Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli

Last Updated on 24 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

Büyüleyici doğasıyla bambaşka bir gezegeni çağrıştıran Kapadokya, egzantirik ve mistik mağara otelleri ile de Türkiye’nin en iyi butik ve küçük otellerine sahip olan masalsı bir turizm merkezi. İşte Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli…

Pers dilinde “güzel atlar ülkesi” olarak da bilinen Kapadokya, peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, gizemli hikayelere sahip yeraltı şehirleri ve ünlü şarapları ile görenleri kendine hayran bırakan masalsı bir bölge. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmasının yanı sıra, tabiatın dünyada başka hiç bir yere bahşetmediği yer altı ve yer üstü mucizeleri ile dolu. Uçhisar, Zelve, Göreme, Ürgüp, Avanos, Paşabağ, Bağlıdere, Derinkuyu, Ortahisar, Güvercinlik Vadisi, Kaymaklı, Ihlara Vadisi… Nereye gitseniz olağanüstü doğa ve kültürel mirasla gözünüz kamaşıyor. Binlerce yıllık muhteşem doğası, tarihi kiliseleri, camileri, yeraltı kentleri, mağaraları, Rumlardan ve Ermenilerden kalan, her biri sağlam bir estetik anlayışa sahip evleri, balondan izlenen gün doğumu ve yöresel lezzetleri ile turistlerin aklını başından alıyor.

Kapadokya’daki mağara oteller ve taş odalar misafirlerine benzersiz bir konaklama deneyimi sunuyor. Binlerce yıl önce bölge insanlarının kayadam (taş oda) olarak içinde yaşadıkları ve ahır olarak kullandıkları kayadan oyma yerler; şimdi bölgenin lüks ve bir o kadar da, antik unsurlarla bezenerek dekore edilmiş odalara dönüşmüş olarak, “mağara hotel” konseptinde hizmet veriyor.

Bu otellerde en uygun konaklama seçeneklerini Uygun Kapadokya otelleri sayfasından karşılaştırabilirsiniz.

 

İşte Kapadokya’nın en iyi 10 küçük ve butik oteli:
Argos in Cappadocia Hotel.
ARGOS IN CAPPADOCIA

Kapadokya’nın kalbindeki Eski Uçhisar Köyü’nde; binlerce yıllık bir manastır yerleşkesi, buna bağlı mağaralar, yer altı tünelleri ve tarihi evlerden oluşan kalıntıların titiz restorasyonuyla hayata geçirilen Argos in Cappadocia; eşsiz bir konaklama deneyiminin yanı sıra, konuklarına anlam dolu bir bakış açısı sunuyor. Dünyanın turizm Oscarları sayılan ‘World Travel Awards’ tarafından Türkiye’nin En İyi Kültürel Miras Oteli seçilen Argos in Cappadocia’nın menüsü, konumu ve atmosferiyle dünyaca ünlü restoranı SEKİ Restaurant ise, ‘Wine Spectator Restaurant Awards’ tarafından beşinci yıl üst üste Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü.

Argos in Cappadocia; eşsiz bir konaklama deneyiminin yanı sıra, konuklarına anlam dolu bir bakış açısı sunuyor.

Mimar Turgut Cansever’in öncülüğünde, Uçhisar’da antik bir manastır yerleşkesinin ve terk edilmiş bir köyün titiz restorasyonuyla hayata geçen Argos in Cappadocia, gerçek geleneksel deneyim ve lüksü ustalıkla bir araya getiriyor. Özel konumu, yamaca kademeler halinde yayılan konakları, yaşam alanlarını birbirine bağlayan tünel ve sokakları, otantik yerleşime olan estetik sadakati ile biçimlendirilen 51 odalı özel bir otel olan Argos in Cappadocia,zarif süslemeleri, huzurlu yaşam alanları; bülbüllerin daha bir zevkle konduğu, ibibik kuşlarının merakla baktığı, güvercinlerin içinde yıkandığı peyzaj alanları, binaları, güvercinlikleri ile misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi vadediyor.

Adres: Dereler Mahallesi, Dereler Sk. No:49, 50400 Ürgüp/Nevşehir
Tel: +90 384 341 30 51

Ariana Sustainable Luxury Lodge, masalsı manzarası ile dikkat çekiyor.  
ARIANA SUSTAINABLE LUXURY LODGE

Uçhisar Vadisi’nin üzerinde yer alan Ariana Sustainable Luxury Lodge, Kapadokya’ya tamamen eşsiz bir bakış açısı sunuyor. Masalsı manzarası, keyifli ambiyansı ile dikkat çeken otel, luxury ve sürdürülebilir konsepti ile öne çıkıyor. Uçhisar’ın bu en yeni otelinde sabah yogo yaparken gökyüzüne yükselen balonları, Avanos’tan Kızıl Tepeler’e kadar uzanan gün batımını keyifle izlemeniz mümkün. Otelin ön tarafı ise sit alanı olduğu için sadece üzüm bağı olarak değerlendirilmiş, herhangi bir yapılaşma söz konusu değil. En ilginç tarafı ise her birinin ayrı hikayesi olan 11 ultra-lux suite odasının olması. Yani bu oteli daha iyi tanımak için 11 ayrı geceleme yapmanız gerekiyor.

Ariana Sustainable Luxury Lodge, odaların hepsi farklı mimarilerde oluşturuldu.

Hitit Uygarlığı’nın bir kısmının Kapadokya ve çevresinde yaşadığı için otele Hititler’in Güneş Tanrıçası Ariana’nın ismi verilmiş. Otelde bulunan 11 ultra-lux suit odaya da oda numarası yerine Hitit tanrı ve tanrıçalarının isimleri verildi. Odaların hepsi farklı mimarilerde oluşturuldu. Hiçbir odanın metrekaresi ve mimarisi birbirine benzemiyor. Daha fazla oda yerine gelen misafirlerin rahat etmesini sağlama adına 11 ultra-lux suite oda yapışması tercih edilmiş. Luxury konsepte odaklanarak üst segment misafiri hedefleyen tesiste misafirler için hem bölgenin dokusunu hissetmelerini sağlayacak hem de günün teknolojisine uygun malzemeler kullanılmış. Yerel kaya dokuları insanları rahatsız etmeyecek dokularla realize edilerek dizayn edilen kaya odaların yaşam standardı üst seviyede. 1 adet tescili tarihi binası ve yeni eklenti binalardan iki tanesi tamamen dubleks ve asma katlı yapılardan oluşuyor. 11 ultra lux suitten 5 tanesi kaya oda ve geri kalan 6 tanesi yeni yapı eklentisi olarak dizayn edildi.

Adres: Tekelli Mahallesi, Göreme Sokak No: 8, 50240 Uçhisar /Nevşehir
Tel: +90 384 219 22 23

Dere Suites Cappadocia.
DERE SUITES CAPPADOCIA

Junior Mağara Süit, Balayı Mağara Süiti, Deluxe Mağara Oda, Deluxe Mağara Oda, Aile Mağara Süiti ve Standart Mağara Oda seçenekleriyle Ürgüp Nikolos Manastırına 400 metre mesafede yer alan Dere Suites Cappadocia, barbekü ve dağ manzarasına sahiptir. Geniş odaları ve banyoları ile misafirlerine çok farklı ve harika bir konaklama deneyimi yaşatan otel, olağanüstü manzarasıyla da dikkat çekiyor. Her yere yakın lokasyonuyla öne çıkan otel, temizliği ile de misafirlerini fazlasıyla memnun ediyor. Dünya’nın en büyük, en güvenilir otel ve seyahat değerlendirme sitesi Tripadvisor, milyonlarca kullanıcısının oyları sonucu belirlenen “Travelers’ Choice 2018” ödülleri kapsamında “Türkiye’nin En İyi 25 Küçük Oteli” kategorisinde 4., “Türkiye’nin En İyi Hizmeti Sunan 25 Oteli” kategorisinde ise 7. seçilen Dere Suites Cappadocia, Kapadokya’da konaklayabileceğiniz en iyi seçeneklerden biri.

Dere Suites Cappadocia, barbekü ve dağ manzarasına sahip.

Akşamları şömineyi yaktırıp, otelin restorantından sipariş ettirdiğiniz şarabınızı şömine karşısında yudumlarken mmüthiş bir keyif alacaksınız. Restorantı da oldukça başarılı olan tesite testi kebabı ve sıcak şarabı mutlaka deneyin. Otantik ve sıcak bir atmosferde kaliteli ve güler yüzlü hizmetle kusursuz bir konaklama deneyimi yaşayacağınız Dere Suites Cappadocia’da sabah kahvaltıları da ayrı bir keyif. Oldukça taze ve bol çeşitli kahvaltılıklarda özellikle bal kaymak ve sıcak sıcak servis edilen gözlemeye bayılacaksınız.

Adres: Dereler Mahallesi, Dereler Sk. No:49, 50400 Ürgüp/Nevşehir
Tel: +90 384 341 30 51

Elika Cave Suites Hotel.
ELIKA CAVE SUITES HOTEL

Kapadokya Ortahisar’da, dünyanın en yüksek doğal gökdeleni ve en büyük Peri Bacası olan Ortahisar Kalesi’nin hemen yanı başında ‘Bir Peri Masalı’ Elika Cave Suites Hotel’in sokağına adım attığınız andan itibaren, vücut kimyanız değişmeye başlıyor. Etkileyici bir sokak girişi ile başlayan serüven; zamana meydan okuyan tarihi evlerin arasında, büyüleyici Ortahisar Kalesi ve panoramik eski köy manzarasında ve açık hava müzesine dönüşen “Sokak Otel Konsepti” ile devam ediyor. Elika Cave Suites Hotel; Deluxe, Grand Cave Room, Junior Suite, Grand Cave Suite, Premium Suite, Pool Suite ve King Suite oda seçenekleri ile 17 mağara, 8 taş oda olmak üzere 25 odası ile özel konuklarını misafir ediyor. Milyonlarca yıl önce oluşan ve özenle restore edilen 800 yıllık tarihe sahip kaya odalarında ve 1850’li yılların tarihi taş konaklarında lüks ve otantik yapısıyla misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi sunuyor.

Elika Cave Suites Hotel’de balkon kahvaltısı.

“Dünya’nın En Lüks Otantik Oteli”, “Avrupa’nın En İyi Balayı Oteli”, “Türkiye’nin En İyi Tasarım Oteli” ve “Türkiye’nin En Yeni Lüks Oteli” ödüllerini alarak büyük bir başarı sağlayan Elika Cave Suites Hotel’in her odası birbirinden farklı ve özel tasarımları ile dikkat çekiyor. üyük bir titizlik ve tamamen el işçiliği ile inşa edilen odalar; geleneksel dekor ve modern olanaklara sahip. Odalarda kullanılan antika mobilyalar ve eşyalar, özgün tasarımlara sahip kil seramik uygulamalar, ahşap oyma sanatının hassas örnekleri, yatak örtülerinden daha birçok küçük ayrıntısına kadar sunulan detaylar, konaklayan misafirler tarafından keşfedilmeyi bekleyen lüks ayrıntılarıyla sürpriz olarak karşınıza çıkıyor. Elika Cave Suites Hotel, oda banyolarında kusursuz bir güzellik sunarak misafirlerinin rahatı için geniş bir yelpaze ile; havuzlu banyosu, hamamlı, jakuzili, bakır küvetli ve diğer estetik banyoları ile misafirlerine zengin bir olanakla huzur, sağlık ve terapi imkanı sunuyor.

Adres: Ulus Meydani, Camii Sk. No:10, 50650 Ortahisar Belediyesi/Ürgüp
Tel: +90 384 343 25 25

Imperial Cave Hotel.
IMPERIAL CAVE HOTEL

Göreme, Kapadokya’daki bu özel otelde konaklayan misafirler, akşam saatlerinde ordövr, şarap ve biranın servis edildiği otelin konforlu terasında dinlenebilir. Harika bir konumdan sadece kısa bir yürüyüş yapabilmeleri için misafirler, Kapadokya’nın Göreme’deki en iyilerini de örnekleyebilirler.

Imperial Ceva Hotel’in 8 deluxe ve 4 suit odası özel ahşaplarıyla dikkat çekiyor.

8 güzel deluxe oda ve 4 suit, antika mobilyalar ve özel en-suite banyolar ile sıcak ve yumuşak renklerde hoş ve zarif bir şekilde dekore edilmiştir. Köpüklü jakuzi banyoları, doğal klima, rahat kuş tüyü yorganlar ve odun şömineleri gibi oda içi olanaklarla donatılmış odaların her biri, kendi özel romantik atmosferini ve sıradan bir kaçış sunmaktadır.

Adres: Gaferli Mahallesi, Aydınağaç Mevki, No: 34 Göreme / Nevşehir
Tel: +90 384 271 20 56

KAYAKAPI PREMIUM CAVES-CAPPADOCIA

Kapadokya’nın en özel otellerinden biri olan Kayakapı Premium Caves-Cappadocia, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen Kapadokya’nın ilk ve tek butik oteli. Geleneksel dokunuşları modern tarzla birleştirerek misafirlerine muhteşem bir konaklama deneyimi sunan Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki otel, dünyanın en büyük otel ve seyahat değerlendirme sitesi TripAdvisor tarafından verilen “Travelers’ Choice 2018” ödüllerinde toplam 6 kategoride ödül aldı. “En İyi 25 Otel” kategorisinde Dünya 12.’si, Avrupa 3.’sü, Türkiye 1.’si; “En Lüks 25 Otel” kategorisinde Avrupa 12.’si, Türkiye 1.’si ve “En İyi Hizmet Sunan 25 Otel” kategorisinde ise Türkiye 12.’si seçilen Kayakapı Premium Caves-Cappadocia, geçtiğimiz yıl Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ve GM Turizm Yönetim dergisi tarafından da Türkiye’nin en iyi butik oteli seçilmişti.

Kayakapı Premium Caves-Cappadocia’nın 43 odası, havuzlu ve havuzsuz olmak üzere 2 müstakil konağı var.

Nevşehir merkeze 20 km, Nevşehir Havalimanına 50 km, Ürgüp merkeze 2 km, Göreme milli parkına ise 6 km mesafede bulunan Kayakapı Premium Caves-Cappadocia oda kahvaltı konsepti ile hizmet veriyor. 43 odalı, havuzlu ve havuzsuz 2 müstakil konağı olan tesis misafirlerine açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna, hamam ve fitness center gibi hizmetleri ile dinlenme ve tatil imkanı sağlarken aynı zamanda toplantı ve konferans salonları ile iş amaçlı konaklama imkanı da sağlıyor.

Adres: Kayakapı Mahallesi, Kuşçular Sokak No:43, Ürgüp / Kapadokya
Tel: +90 384 341 88 77

Millstone Cave Suites Hotel.
MILLSTONE CAVE SUITES HOTEL

Kapadokya mağara otelleri ile ünlüdür. Bu otellerden biri olan Millstone Cave Suites Hotel, Uçhisar’ın nefes kesici manzarası olan Göreme, Kızıl vadi ve Güvercinlik vadisine kuş bakışı hakim bir tepenin üzerindedir. Bu konum güneşin doğuşuyla birlikte bütün sıcak hava balonlarının aynı anda Kızıl vadi ve Göreme üzerinde dans edişinin otelden izlenmesine olanak tanır. Bu manzara otelin öne çıkan özelliklerinden bir tanesidir ve çok beğenilmektedir. Dolayısıyla Millstone Cave Suites Hotel, bu manzaradan mahrum kalmak istemeyenler için otelin internet sayfasından bu manzarayı 24 saat canlı yayınlamaktadır. Özellikle sabah güneşin doğuşuyla bu manzaranın otele gelinerek veya internet sayfasından izlenilmesi kesinlikle tavsiye olunur.

Millstone Cave Suites Hotel’in özel konumu, güneşin doğuşuyla birlikte bütün sıcak hava balonlarının aynı anda Kızıl vadi ve Göreme üzerinde dans edişinin otelden izlenmesine olanak tanır.

Otelin ferah, geniş mağara ve taş odaları tamamen orjinaline uygun olarak geleneksel el işçiliği yöntemi ile inşa edilmiştir. Modern rustik tarzda tasarlanan lüks ve konforlu odalarında kullanılan mobilyalar Endonezya’da eski tik ağacından özel olarak üretilmiştir. Odalarında ve otelin her noktasında etkileyici bir detay bulunması ‘Millstone Cave Suites Hotel’i gerçek bir dizayn mağara otel olarak ön plana çıkarmaktadır. Uçhisar’da bulunan ‘Millstone Cave Suites Hotel’den şehir merkezi 800 metre, Göreme 5 km, Avanos 15 km, Ürgüp 20 km ve Nevşehir 8 km’dir. Büyük şans eseri ‘Millstone Cave Suites Hotel’in konumlandığı mahallenin, otel sınırları içerisinde kalan eski taş çörek fırını restore edilip, bu taş fırında hazırlanan yöresel yemekler otelin bünyesinde bulunan ‘Millocal Restaurant ’da misafirlerin beğenisine sunulmaktadır.

Adres: Tekelli Mah. Divanlı Sok. No:20 , Uçhisar / Nevşehir
Tel: +90 384 219 22 88

Museum Hotel.
MUSEUM HOTEL

“Eşsiz”. Başka hiçbir kelime Museum Hotel’i tek başına bu kadar iyi tanımlayamaz! Binlerce yıllık Kapadokya tarihini her bir köşesinde hissedebileceğiniz muhteşem konumu, alışılmışın dışındaki “Müze” konsepti, birbirinden tamamen farklı ve paha biçilmez antikalarla dekore edilmiş 30 çok özel kaya ve geleneksel taş odası, nefes kesici manzarası, Türkiye’nin tek Relais & Chateaux hizmet kalitesi, 30 odaya hizmet etmek için özel olarak eğitilmiş 55 kişilik seçkin ekibi ile sunduğu kusursuz hizmet kalitesi ve birbirinden büyüleyici detaylarıyla, Museum Hotel “eşsiz”dir. Sadece 30 çok özel odası bulunan Museum Hotel, tahmin edilenin aksine oldukça geniş ve bir o kadar da “eşsiz” bir alana konumlanmıştır. Eski harabe, mağara ve yıkıntı evlerin aslına sadık kalınarak, özenle restore edilmesi sonucu meydana gelen Museum Hotel, Kapadokya bölgesinin “ilk lüks oteli” olarak bu alanda Kapadokya için oldukça seçkin bir örnek olmayı başarmıştır.

Museum Hotel’den; Göreme Vadisi, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Avanos ve Erciyes Dağı kuşbakışı seyredilebiliyor.

Eşsiz konumu sayesinde oda ve süitlerinin çok büyük bir bölümü, restaurant, teraslar ve barlarının ise tamamı Kapadokya’nın muhteşem manzarasına hakim olan Museum Hotel’den; Göreme Vadisi, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Avanos ve Erciyes Dağı gibi görsel anlamda Kapadokya’nın en önemli görsel güzellikleri kuşbakışı seyredilebiliyor. Açıldığı ilk günden itibaren seçkin misafirlerine en özel ve etkileyici hizmeti sunmayı hedef edinmiş olan Museum Hotel, Kapadokya bölgesini ziyaret eden en seçkin misafirlerin değişmez ve öncelikli tercihidir. Museum Hotel göstermiş olduğu kalite anlayışının bir sonucu olarak, dünya otelcilik sektörünün en prestijli ödüllerinden olan International Hotel Awards 2013 tarafından En İyi Otel Mimarisi ve En İyi Otel Restorasyonu ve Yenilemesi ödüllerinin sahibi oldu.

Adres: Tekelli mah. No.1, 50240 Uçhisar / Nevşehir
Tel: +90 384 219 22 20

Sacred House Hotel.
SACRED HAUSE HOTEL

Kapadokya’nın en özel tesislerinden biri olan Sacred House Hotel, Ürgüp’ün bir arabanın zor geçtiği ara sokaklardan birinde yer alıyor. 250 yıllık kesme taş ustalığının muhteşem örneklerinden, bir Rum konağının restore edilmesiyle yaratılmış 22 odalı masalsı bir otel. Sacred House’un ismi; sevgi, tutku, aşk veya inanç gibi güçlü duyguların, aynı zamanda kutsal bir güç taşıdığına inanılarak konmuş. Amaç; insanların büyük şehirlerden, belki de fark etmeden bir parçası oldukları tüm sistemlerin, politika, popüler kültür, bürokrasi gibi ritüellerin etkisinden arınabilecekleri, kendine ait bir ruhu, aurası ve enerjisi olan bir sığınak ya da bir kaçış yeri yaratabilmek. Tamamı birbirinden farklı dönem ve farklı antik Anadolu kültürlerinin izlerini taşıyan 22 “concept design” oda, aynı zamanda saklanmış modern konforları da sunuyor. Klasik ve neo-klasik çizgilerin, romantizmin ana renkleriyle buluştuğu mekanda kullanılan çok sayıda ateş ışığı misafirlerine sıcak ve romantik bir ortam sunuyor.

Sacred Hause Hotel’in, tamamı birbirinden farklı dönem ve farklı antik Anadolu kültürlerinin izlerini taşıyan 22 “concept design” odası var.

Evin kapı tokmağını çaldığınızda nasıl bir şeyle karşılaşacağınızı hayal bile edemiyorsunuz. Kapı açılıp avluya girdiğinizde bambaşka bir dünya çıkıyor karşınıza. Sütunlar, mermer heykeller, merdivenlerle zamansız özel bir mekanda olduğunuz hissediyorsunuz. Antika mobilyalarla döşenmiş yüzlerce yıllık Nietzsche’den Sartre’a, Schopenhauer’dan Camus’ya bir çok düşünürün yapıtlarının yer aldığı kütüphane, lobi, yemek, oturma salonu ve kış bahçesi derken birden boyut da değiştiriyorsunuz. Antik dönemden Rönesans’a tüm dönemler ve uygarlıklar birbirine karışıyor. Full Moon, Sanctuary, Bacchus, Harem, Old Chapel, King’s Ego, Opium, Deep Forest, Byzantium Treasury adlı her biri ayrı dönem ve tarzda döşenmiş odalar ve yerin altında bir havuz ve spa, adı da Inferno!

Adres: Dutlucami Mah. Barbaros Hayrettin Sokak No:25 Ürgüp / Kapadokya
Tel: +90 384 341 71 02

Yunak Evleri Cappadocia.
YUNAK EVLERİ CAPPADOCIA

Yunak Evleri, 5. ve 6. yüzyıllara dayanan ve 19. yüzyıldan kalma bir Yunan Konağı ile taçlandırılmış toplam 40 adet özel mağara odasına sahip 7 mağara evinin birleşimidir. kadınlar köy meydanında bulunan çeşme sosyalleşme, tüm yıkama ve tabii yapmak için kullanılan zaman mahalle “Yunak” adı eski günleri geliyor. Çeşme ve Yunak’ta olmak günlük yaşamın merkeziydi. Dar geçitlerden oluşan bir labirent ve kavisli taş merdivenler, sıcak geleneksel tarzda zevkli bir şekilde dekore edilmiş benzersiz odalara açılmaktadır. Bu olağanüstü mağara evleri yenilenmiş ve özenle ve yerel karaktere kesinlikle saygı göstererek kendi farklı tarzlarıyla dekore edilmiştir. Dekor el yapımı güzel mobilyalar ve antikalarla zarif ve kişiselleştirilmiştir. Tüm odalarda Türk Mesa’ya bakan özel verandalar vardır. 40 odalı Yunak Evleri, mahremiyet sağlayacak kadar küçük ancak mahremiyet sunacak kadar geniştir.

Yunak Evleri Cappodocia, taş bina içinde akşamları dinlenmek için rahatlatıcı bir atmosfer sunmaktadır.

Uçurumun dibinde otelin ana lobisi duruyor. 19. yüzyıldan kalma bir Yunan konağında yer alan ana bina, bir çeşit sofistike cazibeye sahiptir. Taş bina içinde rahat toplantı odaları, akşamları dinlenmek için rahatlatıcı bir atmosfer sunmaktadır. Akşamları, açık şöminenin ısındığı yumuşak döşemeli Türk yastıklarında gün batımı toplantıları ile karakterizedir. Bitişik çatı terasında mum ışığında yemek sunulmaktadır. Akşam yemeği için yerel ev yapımı yiyecekler ve açık büfe kahvaltı servis edilir. Yunak Evleri, 2000 yılında kapılarını misafirlerine açtı ve o zamandan beri dünyanın her yerinden yaklaşık 200 bin yolcu ağırladı. Çeşitli önde gelen rehber kitap listelerinde listelenen Yunak Evleri, günümüz moderniyle geleneksel geçmiş arasında huzurlu bir denge kurmuştur. Ürgüp’ün merkezinde elverişli konumuyla Yunak Evleri, Kapadokya’da günlük geziler için mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır.

Adres: Yunak Mahallesi 50400 Ürgüp / Nevşehir
Tel: +90 384 341 69 20

NOT: OTEL SIRALAMASI ALFABETİK SIRALAMAYA GÖRE YAPILMIŞTIR.