İzmirli turizmcilerden atılım platformu girişimi

İzmirli turizmciler, Skal İzmir Kulübü’nün düzenlediği yemekte güç birliği için bir araya geldi.

Last Updated on 24 Eylül 2018 by Göksal Serdar

İzmirli turizmciler, Skal İzmir Kulübü’nün düzenlediği yemekte güç birliği için bir araya geldi. Konak Pier’de Mezzaluna Restoran’daki buluşmaya İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yöre Temsil Kurulu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Ege Turizm Derneği, Tarihi Kemeraltı Yatırım Derneği yönetici ve temsilcileri katıldı.

Skal İzmir Kulübü Başkanı Emre Gezgin, İzmir turizmine yönelik güç birliği çerçevesinde bir “atılım platformu” oluşturulmasını amaçladıklarını belirtti. Skal İzmir’in önerisiyle, kulüp üyeleriyle turizm sektörünün temsilcilerini buluşturan öğle yemeğinde bu konunun ele alındığını belirten Gezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temel amacımız İzmir’i uluslararası destinasyon cazibesi haline getirmek. Bu amaçla ileriye dönük, yaratıcı ve efektif sonuç odaklı, destinasyon zenginleştirmesine yönelik bir platform kurulmasını önerdik. Toplantıda tematik turizm fikir ve yatırım arayışları üzerine sivil toplum kuruluşları ile ortak işbirliği platformu kurulmasına prensip kararı verildi.”

Emre Gezgin, oluşturulacak platformun önemli emek ve özveriyle yıllardır yürütülen kongre, sağlık ve gastronomi turizmi dışında çalışmalar yapacağını söyledi. Platformun farklı turizm şekilleri üzerine çalışacağını anlatan Gezgin, “Turizmin birbirinden bağımsız büyük aktörlerini bir çatı altında örgütleyecek platformda projeye yönelik somut fikirlerin inovatif bir vizyon ile şehrimizin gelişimine açılması amaçlanıyor” dedi.

Skal İzmir Kulübü Başkanı Emre Gezgin, İzmir ve yöresinin uluslararası bir destinasyon haline gelmesinin, eldeki değerlerin tanıtımından öte, enerji ve mesleki görgü ve bilgi dağarcığının yeni turizm olanaklarına adanmasına bağlı olduğunu söyledi. Gezgin, “ Bu yeni paradigma anlayışının meyvelerini yaklaşık 5 ila 10 sene sonra alacağımızı düşünüyor ve bu bağlamda şimdiden sistemli bir planlama ve programlamanın şehrimizin geleceği için zaruri olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.