Orgatec Fuarı 130 ülkeden katılımla 23-27 Ekim’de Köln’de

Last Updated on 27 Aralık 2018 by Yaşar Çelik

Almanya’nın Köln kentinde ‘Orgatec Uluslararası Ofis Yönetim ve İç Tasarım Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Köln fuar merkezinde 130 bin metrekare alanda kurulan ve 30 ülkeden 600’den fazla firmanın katıldığı fuarda Türkiye 21 firmayla temsil ediliyor. İki yılda bir açılan fuarda, modern büro mobilyaları, iç dekorasyon ürünleri, masa, sandalye ve son teknoloji büro ürünleri sergileniyor.

Orgatec Uluslararası Ofis Yönetim ve İç Tasarım Fuarı, Almanya’nın Köln kentinde “culture@work”mottosuyla 23-27 Ekim tarihleri arasında 130’a yakın ülkeden gelen profesyonellerin katılımı ile düzenleniyor.


Geleceğin oteli neye benzeyecek?

23 – 27 Ekim 2018 tarihleri ​​arasında modern çalışma dünyasının önde gelen uluslararası ticaret fuarı olan ORGATEC’in bir parçası olarak Köln’de ilk kez architectureworld ve Deutscher Hoteltag (German Hotel Day) düzenlenecek. Beş günün her birinde, etkinlik organizatörleri “Bauen & Wohnen”, toplam 24 ana konuşmacı ve 28 proje sunumu içeren birinci sınıf, kapsamlı bir kongre programı sunacak. Kongre fuarı mimarlara, mühendislere, inşaat firmalarına, geliştiricilere, inşaat müteahhitlerine ve otel zinciri planlama bölümlerine yöneliktir. Etkinlik, Mimarlar ve Mühendisler Odası tarafından mesleki gelişim olarak kabul edildi. Beş kongre gününün her biri belirli bir konuya odaklanacaktır. Cumartesi günü, otel tasarımının mevcut yönü ve “geleceğin oteli”nin 2030’da nasıl görünebileceği konusuna odaklanılacak.

FUARA KATILAN İKİ TÜRK FİRMASI

Fuar’ın Türkiye katılımcılarından Bürotime’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, “Orgatec; ofis mobilyası sektöründeki profesyonelleri bir araya getiren önemli bir platform. Orgatec sayesinde yenilikçi tasarımlarımızı dünya sahnesine sunuyor, yeni iş birlikleri oluşturabilme fırsatı yakalıyoruz. Orgatec’te lansmanını gerçekleştireceğimiz Home Office konsepti ile, giderek artan evden çalışma kültürüne cevap verecek, özel hayat ile iş hayatı arasındaki dengeyi hedefleyen modeller geliştirdik. Tasarladığımız ürünler ile birlikte üretkenliği en üst noktaya taşımayı hedeflerken çağın tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

Nurus, Uluslararası Ofis Mobilyaları Fuarı Orgatec’de

Uluslararası ofis yönetim ve iç tasarım fuarı; Orgatec 2018, 23-27 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek. Küresel ofis mobilyaları sektörünün en önemli aktörleri arasında yer alan Nurus bu yıl fuara ‘Bilişsel Teknolojiler’iyle katılıyor. İnternet ve bilişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla, çalışma alanlarının yeni ve olası ihtiyaçlarına göre tasarlanan Nurus ürünleri, ofis mobilyalarının kullanıcılarla etkileşimine, zamanı ve mekanı etkin yönetmeye, verimli çalışmaya ve çalışırken sağlıklı olmaya olanak sunuyor.

PAYLAŞIMLI ÇALIŞMA ALANLARI ÇOĞALIYOR
Alman Tasarım Konseyi ve Fraunhofer Enstitüsü bünyesinde yürütülen küresel çalışma biçimleri araştırması Office 21’in tek Türk paydaşı olan Nurus, ulusal tasarım ekosistemlerinde “Esnek ofis senaryoları nelerdir ve dijital dünyanın odaları nasıl olmalı?” sorularına yanıt arıyor. Çalışma mekanlarının yeni ihtiyaçlarına ve olası evrimine uygun tasarımları hayata geçirdiklerini vurgulayan Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay ise şunları söyledi:

Orgatec 2018’de sergileyeceğimiz Nurus Paylaşımlı Mobilya Sistemi Aracı, odaların farklı zaman aralıklarında, farklı çalışanlar tarafından rezerve edilerek kullanılmasını; Nurus Akıllı Batarya Sistemimiz de entegre edilen mobilyanın herhangi bir priz ya da kablo bağlantısına gerek duyulmadan enerjilendirilip dijitalleşebilmesini sağlıyor. Bu sistem aynı zamanda çalışanın ısı, ışık, masa yüzeyi yüksekliği tercihlerini de tanıyan bir güç sistemi. Yine paylaşımlı, aktivite odaklı çalışma alanlarına yönelik bağlantı çözümümüz Nurus Links’le, oturduğunuz koltukta ya da kullandığınız masada veri aktarımı, video konferans, sunum ve şarj gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Bu tasarımlarımız sayesinde esnek, ihtiyaca göre yeniden kurgulanabilir, interaktif ve anlık temasları kolaylaştıran çalışma alanları oluşturuyoruz.”