Acenta-rehber platformu TÜRSAB Online yayında

TÜRSAB ile TUREB arasında imzalanan iş birliği protokolü sonucunda, seyahat acentalarını ve turist rehberlerini bir araya getirmek amacıyla geliştirilen dijital platform hayata geçti.

Last Updated on 24 Eylül 2018 by Yaşar Çelik

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Dijitalleşme Projesi kapsamında seyahat acentaları ve turist rehberlerini bir araya getirmek amacıyla geliştirilen TÜRSAB Online hayata geçti.

TÜRSAB ile Turist Rehberleri Birliği (TUREB) arasında imzalanan iş birliği protokolü sonucunda, seyahat acentalarını ve turist rehberlerini bir araya getirmek amacıyla geliştirilen dijital platform hayata geçti.

Yapılan açıklamaya göre, TÜRSAB Online projesinin ilk aşaması olan acenta–rehber platformu; TUREB sistemleri ile entegre çalışacak olup, rehber arayışında olan TÜRSAB’a kayıtlı seyahat acentalarının tur ilanlarını, ihtiyaç duyulan bölgede yetkili ve yabancı dile sahip TUREB’e kayıtlı rehberlere ulaştırarak, her iki tarafın da anlaşma süreçlerini online yürütebilmelerini ve yapılacak anlaşmaların ‘Online Sözleşme’ ile koruma altına alınmasını sağlayacak. Bu sayede tur düzenleyen acentalar ile iş arayan rehberler arasındaki köprüyü, çağın gerekleri doğrultusunda kurmakta etkin rol üstlenilecek aynı zamanda kaçak acentacılık ve kaçak tur rehberliği gibi sorunların çözümüne de katkı sağlayacak.

1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Biriği Kanunu ile 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu çerçevesinde belirtilen hak ve yetkilerin taraflarca daha etkin kullanımı amacıyla oluşturulan TÜRSAB Online, bu özelliği ile seyahat acentaları ile turist rehberleri arasındaki istihdama da katkı sağlayarak turizm sektöründe önemli bir atılımın öncüsü olacak.

TÜRSAB üyesi seyahat acentaları ve rehberler, TÜRSAB resmi web sitesinden kayıt formunu doldurarak TÜRSAB Online hesaplarını oluşturmaları gerekiyor.