Çevre dostu turizm tesislerine 7 milyon liralık destek!

Ramada Kazdağları

Last Updated on 4 Ekim 2018 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çevreyle dost uygulamaları nedeniyle ‘Yeşil Yıldız’ ödülü almaya hak kazanan 464 konaklama tesisine bu yıl 7 milyon 103 bin 375 liralık enerji desteği sağladı.

“Yeşil yıldız” sahibi işletmeleri elektrik enerjisi desteğiyle teşvik eden ve “Yeşil turizm” anlayışını Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de en çok “yeşil yıldız” belgesine sahip olan tesislerin bulunduğu illerin başında sırasıyla Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir ve Ankara geliyor.

Habertürk’te yer alan habere göre bu yıl itibarıyla Bakanlık’tan “yeşil yıldız” almaya hak kazanan, otellerin de içerisinde olduğu tesislerin sayısı 464’e ulaştı. Söz konusu tesislere eylül ayı itibarıyla aktarılan toplam enerji desteği ise 7 milyon 103 bin 375 lira oldu.

Tesislerin bu belgesi alabilmesi için ise bir çevre politikası ve eylem planları, uluslararası alanda kabul gören çevre yönetim sertifikaları, su tüketim miktarı, oda aydınlatmaları, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmaları gibi pek çok faaliyetlerden geçmesi gerekiyor. Belirlenen kıstaslardan yeterli düzeyde puanı almayı başaran tesisler “yeşil yıldız” belgesine sahip olabiliyor.