Frig Vadisi, Türkiye’nin ikinci Kapadokya’sı mı oluyor?

Frig Vadisi

Last Updated on 1 Aralık 2018 by Yaşar Çelik

Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar il sınırları arasında yer alan Frigya Vadisi, 2019 yılında başlayacak sıcak hava balonu uçuşlarıyla ilgili şu günlerde Kapadokyalı yatırımcıları ağırlıyor.

Bölgenin Kapadokya için önemli bir alternatif rota olduğunu kaydeden İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, “Kapadokya bölgesinden ilçemize sıcak hava balonu uçuşları için bazı yatırımcılar geldi. Vadinin alternatif rota olarak çok uygun olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bütün dünyaya hitap edebileceğini belirttiler. 2019 yılında Frigya’da sıcak hava balon uçuşlarının başlamasını planlıyoruz” dedi.

Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesindeki bölümünde incelemeler yapan yetkililerin görüşlerini değerlendiren bölge Kaymakamı Alper Taş, heyettekilerin çeşitli aktivitelerle desteklenmesiyle bölgenin yerli ve yabancı turistler açısından bir merkez haline geleceğini belirttiklerini kaydetti.

Yatırımcıların bölgenin özellikle termal turizm açısından bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdiklerini aktaran Taş, sıcak hava balonu konusunda da bir alternatif rotanın oluşması ve artık balonu ülkemizde üretmemiz gerektiğini, bunun için de alternatif noktaların belirlenmesi gerektiğini söylediklerini ifade etti.

DENEME UÇUŞLARI MART’TA BAŞLAYACAK

Frig Vadisi’nin turizme kazandırılması noktasında Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda bir ekibin çalıştığını söyleyen İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, 2019 yılının Mart ayında deneme uçuşlarının başlayacağını müjdeledi.

YATIRIMCILARDAN BÜYÜK DESTEK

Kapadokya’dan Frigya’ya gelen sıcak hava balonu yatırımcısı Hakan Zengin ise “Frig Vadisi gerçekten çok güzel. Afyonkarahisar’daki yöneticilerimiz çok doğru ve yerinde bir karar vermiş. Buranın ve Türkiye’deki pek çok bölgenin havacılık turizmine açılması çok güzel olacak. Gezilerimizde bölgede uçuş yapılabilecek alanların olduğunu gördük. Sıcak hava balonu uçuşu noktasında sıkıntı yok. Biz Frigya için elimizden gelen her türlü yardım ve desteği yapacağız. Sıcak hava balonları bir süreç gerektiriyor. Burada insanların özveriyle çalışması, birlikte hareket edebilmesi ve Afyonkarahisar ismini dünyaya duyurabilmesi önemli. Bunlar olduktan sonra her şey olur. Burası Türkiye’nin ikinci Kapadokya’sı olur” dedi.