Ortadoğulu turistin nabzını tutan dergi: Middle East Turkey

MIDDLE EAST TURKEY

Last Updated on 3 Ocak 2019 by Yaşar Çelik

Türkiye’nin Ortadoğu turizm pazarından daha fazla pay alması için yurt içi ve yurt dışı pazarlamasında kullanılmak üzere yeni bir dergi yayın hayatına başlıyor. Turizm sektörüne yönelik yayın yapan Turizm Günlüğü internet kanalının tecrübeli ekibinin hazırlayacağı Türkiye turizmi odaklı dergi, Arapça ve Türkçe olarak ‘Middle East Turkey’ adıyla yayınlanacak.

Middle East Turkey’in öncelikli amacı ülkemizin tarih ve kültür başkenti İstanbul’un çok yönlü tanıtımına katkıda bulunarak Ortadoğu pazarından ülkemize daha fazla turist gelmesine destek olmak. Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği’nin (OTSAD) değerli katkıları ile hazırlanacak derginin üçer aylık periyotlar halinde çıkması planlanıyor.

MIDDLE EAST TURKEY

Turizmdeki her türlü gelişme, değişim ve yeniliği okuyucuları ile paylaşacak olan ‘Middle East Turkey ‘, sektörle birebir yakın temasını sürdürerek ortak bir platform oluşturmayı ve farklı konuları farklı disiplin başlıkları altında aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. ‘Middle East Turkey ‘in hedefleri arasında, hem güncel bir ‘turizm sektörü dergisi’ olmak, hem de Ortadoğulu turist için rehber olmak var. Dergi; dünya turizm profesyonellerinin katıldığı başta Suudi Arabistan Riyad, Dubai ATM, Qatar Workshop, Kuveyt Workshop, Bahreyn Workshop gibi seyahat ve turizm fuarlarında ziyaretçi ve profesyonellere dağıtımı ile ülkemizin yurt dışı tanıtımında önemli bir rol de üstlenecek.

DERGİ KATILIMCILARINI DÜNYA FUARLARINA TAŞIYOR!
Öncelikle Türkiye’de Ortadoğu pazarına hitap eden herkese ücretsiz olarak gönderilecek olan dergimiz yurtdışı fuar ve workshoplar ile dünyaya açılacak. Türkiye ile yoğun ticari ilişkileri olan ve Arapça konuşan ülkelerin elçilik ve Ticaret Odaları’na da gönderilecek olan ‘Middle East Turkey’de yer alacak şirketler; hem yurt içinde hem de yurt dışındaki en önemli fuarlarda tanıtım imkanı bulacak.

MIDDLE EAST TURKEY

MIDDLE EAST TURKEY DİJİTAL ORTAMDA DA SİZİNLE
MIDDLE EAST TURKEY dergisinde yer alan bazı reklam içerikli haberler www.turizmgunlugu.com’daki MIDDLE EAST TURKEY başlığı altında Arapça ve Türkçe olarak internete taşınacak. İnternet aracılığıyla okuyucu sayısı katlanacak haberlerin aylık ortalama 100 bin okuyucuya ücretsiz ulaşacağı öngörülürken, Google aramalarında da üst sıralarda yer alması amaçlanıyor. Turizm Günlüğü haber portalı; web ve sosyal medya aracılığı ile sektörel kurumlar, sektör profesyonelleri ve tüketicilerden oluşan Facebook hesabında 250 bin kişilik bir kitleye hitap ediyor. Ayrıca Londra merkezli EMIS data ve raporlama organizasyonuyla içerik sağlayıcı anlaşması mevcut.

OKUYUCU PROFİLİ
Okuyucu profilimiz öncelikle; Arap turistlere hizmet veren Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Türk Seyahat Acenteleri olacak. Turizm sektör profesyonelleri ve paydaşları, elçilikler, oteller, alışveriş merkezleri, gayrimenkul yatırımcıları, restoranlar ve alışveriş merkezleri, yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımcıları da ana okuyucu kitlemizi oluşturacak.

YAYIN PERİYODU
Üç aylık periyotlar ile yılda dört kez yayınlanacak.

MIDDLE EAST TURKEY

DAĞITIM BİLGİSİ
• Dergi OTSAD ve Turizm Günlüğü’nün katıldığı tüm yurt içi ve yurt dışı fuarların yanı sıra Ortadoğu pazarına hitap eden tüm otellere ücretsiz olarak gönderilecek. Ayrıca tüm alışveriş merkezleri, motel, tatil köyü, restoran, bar, cafe-bar ve eğlence yerleri dağıtım kapsamında bulunuyor. Türkiye ile yoğun ticari ilişkileri olan ve Arapça konuşan ülkelerin elçilik ve Ticaret Odaları’na da yollanacak.
• Elden dağıtım, ücretsiz kargo ile gönderim ve abonelik sistemi ile okuyucularına ulaşacak.
• Sektörel fuarlarda ilgililere “ücretsiz” olarak dağıtılacak.
• Dergi aynı zamanda protokol listesinde yer alan kişilere (sektör profesyonelleri, basın ve halkla ilişkiler şirketleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları gibi) de ücretsiz olarak gönderilecek.

Dergİde haber ve reklam ile yer almak için lütfen yasar.celik@outlook.com’a mail atınız ya da +90 533 566 45 15’nolu telefondan bilgi alınız.

MIDDLE EAST TURKEY Dergisi
Yazı İşleri Müdürü
Yaşar Çelik
Valide-i Atik Mah. Duduoğlu Sok No:12/8
Üsküdar / İstanbul
Tel: +90533 566 45 15
yasar.celik@outlook.com
www.turizmgunlugu.com/