İşte 2019’da dış hat uçuşlarında ‘güvenlik ücreti’ alınacak havalimanları

Last Updated on 20 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

DHMİ, işlettiği havalimanlarından dış hat uçuşlarında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren her bir yolcu başına ‘1 ila 3 euro’ arasında güvenlik ücreti alacağını duyurdu.

DHMİ’ye havayolu taşıyıcıları tarafından ödenmesi planlanan uygulama böylelikle uçak bileti fiyatlarında da zam beklentisinin habercisi oldu.

DHA muhabiri Gökhan Artan’ın haberine göre havayolu taşıyıcıları tarafından DHMİ’ye ödenecek olan yolcu güvenlik ücreti bilet fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

Dış hat uçuşlarında 1 euro alınacak havalimanları:

Adıyaman, Ağrı, Amasya Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Batman, Bingöl, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Denizli Çardak, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Kapadokya, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Ordu Giresun, Samsun Çarşamba, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa GAP, Şırnak, Tekirdağ Çorlu, Tokat, Uşak, Van ve yıl içinde dış hat trafiğine açılacak havalimanları için ise dış hat yolcuları için 1 euro olarak ücretlendirildi.

Dış hat uçuşlarında 3 euro alınacak havalimanları:

Adana, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Trabzon havalimanlarındaki dış hat yolcusu için belirlenen güvenlik ücreti her bir yolcu başına 3 euro olarak belirlendi.