Radisson Collection Türkiye’deki ilk otelini Bodrum’da açacak

Last Updated on 20 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

Radisson Hotel Group bünyesinde yer alan ve Nasdaq Stokholm borsasında işlem gören Radisson Hospitality AB, Türkiye’deki ilk Radisson Collection otelinin Bodrum’da açılacağını duyurdu.

Türkiye merkezli inşaat ve otelcilik şirketi Ant Aspat Yapı ve Turizm A.Ş. ile imzalanan sözleşme sonucu Radisson Hotel Group, ülkedeki otel sayısını 25’e, halen işlettiği ve yatırım aşamasındaki oda kapasitesini ise 4 bin 600 odaya çıkaracak. Radisson Collection Resort & SPA Bodrum’un kapılarını 2021 yılında açması planlanıyor.

Radisson Collection Resort & SPA, göz alıcı Türk Rivierasındaki konumuyla prestijli bir turist destinasyonu olmayı hedefliyor. Avrupa tasarım estetiğini özgün Akdeniz mimarisi ile sentezleyen heyecan verici bir resort yatırımının parçası olacak tesiste üst segment konaklama, rezidanslar ve bir özel marina bulunacak.

“TÜRKİYE’DEKİ VARLIĞIMIZI GÜÇLENDİRMEKTEN HEYECAN DUYUYORUZ”

Radisson Hotel Group Başkan Yardımcısı ve Geliştirme Üst Yöneticisi Elie Younes, şunları söyledi:

“Premium yaşam tarzı markamız Radisson Collection ile Türkiye’deki varlığımızı güçlendirmekten heyecan duyuyoruz. Bodrum Türkiye’nin St. Tropez’si olarak biliniyor; bu benzersiz lokasyon, muhteşem doğal ortamı ve en popüler turizm destinasyonlarından biri olması nedeniyle Radisson Collection’a mükemmel uyuyor. Türkiye’de turizm sektörünün yeniden olumlu bir yönde ilerlediğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Özellikle uluslararası ziyaretçi sayısının bir önceki yıla göre arttığı gözlemleniyor. Bu artışın özellikle Türkiye’nin geleneksel uluslararası pazarları olan Rusya, Almanya ve İngiltere’den geliyor olmasını görmek de ayrıca sevindirici.”

BODRUM’DA SİMGESEL BİR TESİS OLACAK

Ant Aspat Yapı ve Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay ise “Radisson Hotel Group ile uzun süredir devam eden iş birliğimizi güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bodrum yarımadasında mükemmel dinlence olanaklarıyla simgesel bir tesis olacağına inandığımız, premium konaklama, yazlık evler ve özel marina gibi özellikleri olan bu projeyi üstlenmiş olmak bize olağanüstü gurur veriyor” dedi.

ODALAR 2 AŞAMADA HİZMETE SUNULACAK

Radisson Collection Resort & SPA Bodrum, Ege Denizinin panoramik manzaralarını sunan 120 lüks odaya sahip olacak. Odalar iki aşamada hizmete sunulacak; başlangıç olarak 80 odanın, 12 ay sonraki ikinci aşamada ise kalan 40 odanın açılışı gerçekleşecek. Birinci sınıf tatil deneyimi sunacak tesiste 1.150 metrekare alana sahip bir spa merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları ile özel kumsallı bir plaja doğrudan erişim gibi özellikler de bulunacak. Konuklara, uluslararası bir restoran veya havuz başındaki terasta açık havada yemek gibi seçenekler sunulacak.

TEMSİLİ HALUK ÖZDOĞAN YAPTI

Radisson Collection Resort & Spa, şehir merkezinin 12 km batısında, Milas Bodrum Havalimanı’na 46 km mesafede yer alıyor. Çok sayıda tatil etkinliğine olanak veren ve canlı gece hayatıyla tanınan Bodrum’a gelen ziyaretçiler, Bodrum Kalesi’nden dünyanın yedi harikası arasında sayılan Halikarnas Mozolesi’ne kadar bölgenin zengin kültürel mirasını keşfetme fırsatı da bulabiliyor.

Sözleşme süreci ve sonrasındaki müzakereler, İstanbul merkezli Access Hospitality & Consulting firmasının desteği ile yürütüldü. Özellikle Proje geliştirme hizmetleri, Üçüncü Parti Yönetim ve Otel Varlık Yönetiminde uzmanlaşan çok yönlü şirket, Haluk Özdoğan tarafından temsil edildi.