Malezya’ya giden Türk sayısı yüzde 32 arttı

Last Updated on 15 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Malezya Turizm Tanıtma Ofisi, tüm dünyada bulunan yurt dışı ofisleri ile turizm sektörüne yatırımlarını ve desteklerini devam ettiriyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Türk Hava Yolları ve Tourism Malaysia ortaklığında düzenlenen ve Uzakrota tarafından yönetilen tanıtım çalışmaları sonucu Malezya’ya giden kişi sayısı yüzde 32 oranında arttı. Turizm ofisi elde ettiği bu başarıların ardından bu yıl da Qatar Airways ile daha yüksek bütçeli bir tanıtım çalışması planlıyor.

Romanya ve Türkiye’de aynı anda başlayacak projenin tanıtım çalışmalarında TÜRSAB’a bağlı Turizm Fabrikası ve Travelist acentalarının da dahil olduğu proje kapsamında 1250 USD’den itibaren tur programlarında yer alınabilecek.

Malezya’nın ülke gelirlerine en fazla katkıda bulunan ikinci sektör olan turizm sektörüne yatırımlarını ve desteklerini devam ettirdiğini belirten Malezya Turizm Ofisi Türkiye, Romanya ve Ukrayna Pazarlama Müdürü Çağrı Sağlık, Malezya’nın Turizm Bakanlığı’nın Tanıtma Kurulu olan ve kısaca Turizm Malezya olarak bilinen Malezya Turizm Tanıtma Kurulu’nun İstanbul da dahil olmak üzere tüm dünyada bulunan yurt dışı ofisleri ile bu konuda çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam ediyor:

TANITIM ÇALIŞMALARINA TAM GAZ DEVAM

“Bu noktada 2020 senesi “Malezya’yı Ziyaret Edin” yılı ilan edildi. 2019 senesi için de amaç, 2020 yılı için yapılan tanıtım ve çalışmaların arttırılması yönünde.

Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi, 2012 senesinde Türkiye’de tekrar açıldıktan sonra (ilki 2002-2009 yılları arasında) daha kapsamlı bir çalışmaya girdi. Halen Türkiye, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan ve Azerbaycan bölgelerine bakan ofis, bu bölgelerden Malezya’ya giden turist rakamlarını arttırmaya yönelik reklam ve tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

2018 senesinin ilk 11 ayı içerisinde kesin olmayan resmi sonuçlara göre, bağlı bulunan tüm ülkelerde yüzde 7 ile yüzde 47 arasında artış gösterilmesi, sistemin başarı ile yürüdüğünün bir göstergesi oldu. Özellikle tüm dünyayı etkileyen ekonomik durum, Türkiye özelinde kur ataklarının yaşattığı yurt dışı çıkışların yavaşlığı, Ukrayna’da Rusya problemleri düşünüldüğünde, bu veriler daha da anlamlı bir hale dönüşüyor.

BİRÇOK ÜLKE İÇİN VİZE TALEBİ YOK

Malezya gezilerinde her türlü negatif dış etkenlere rağmen artış sebepleri arasında, Malezya’nın bu bölgelerde daha da fazla tanınan bir destinasyon olmaya başlaması ve vize konusunda bir çok ülkeden vize talep etmemesi ön planda geliyor.

Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi; hali hazırda, Ukrayna, Romanya ve Türkiye’de seyahat acenteleri ile reklam çalışmaları yapmakta. Yine aynı ülkeler için başta Türk Hava Yolları olmak üzere, Qatar Airways ve Singapore Airlines gibi havayolu firmaları ile de dirsek temaslı çalışmalarını devam ettirmekte.”