İşte Rusya’da verilen en alışılmadık 10 iş ilanı

Last Updated on 21 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Rusya’da verilen en alışılmadık iş ilanlarını sıralayan Rus iş arama sitesi Rabota.ru’nun yayınladığı listede hayvan oteli personeli meslek grubu da yer alıyor.

Özellikle kedi ve köpek olmak üzere hayvanlar için saç ve stil tasarımları yapan ‘tımarcılar’ın yer aldığı listede bu işi başarılı bir biçimde yerine getirebilecek kişiler Moskova’daki hayvan kuaförlerinde, ayda 60 ila 120 bin ruble (5 ila 10 bin TL) arasında gelir elde edebiliyor.

​Sputniknews.com’un aktardığı habere göre listenin ikinci sırasında bir tür gurmelik olan ‘seçkin alkol danışmanlığı’ var. İyi bir eğitim ya da deneyimin beklenmediği bu meslek için tek şart girişken ve hoş sohbetli olmak. İşin aylık kazancı 29 ila 45 bin ruble (2 bin 500 ila 3 bin 500 TL) arasında değişiyor.

Alışılmamış iş ilanları listesinin üçüncü sırasında, çocuk yuvalarında çalışmak üzere film tasarımcısı olarak da adlandırılabilecek video uzmanları yer alıyor. Esnek çalışma planı ve evden çalışma imkanı sunan bu meslekte prim ve ikramiyeler haricinde 20 bin ruble (Bin 500 TL) gelir elde edilebiliyor.

İşte alışılmamış iş ilanları listesinin ilk 10’ununda geri kalan meslekler:

— Metroloji mühendisi (Aydınlatma denetleyiciliği, aylık gelir yaklaşık 3 bin TL)
Hamur yoğurucusu (Örnek: hamur uzmanlığı, aylık gelir yaklaşık 4 bin TL)
— Gönüllü koordinatör (Aylık gelir yaklaşık 3 bin TL)
Çay servisçisi (Aylık gelir yaklaşık 3 bin TL)
— Yük yükleyici (Aylık gelir yaklaşık 4 bin 500 TL)
— Meyve sebze doğrayıcısı (Aylık gelir yaklaşık 2 bin TL)
Hayvan oteli personeli (Aylık gelir 2 ila 3 bin TL)

2018 yılının en fazla işe alım yapılan mesleklerini açıklayan Rusya Çalışma Bakanlığı, listenin birinci sırasında 1 milyon 308 bin çalışan ile muhasebecilik, ikinci sırasında 1 milyon 8 bin çalışan ile mesleki eğitim öğretmenliği, üçüncü sırasında ise 961 bin 700 çalışan ile okul öncesi öğretmenliği mesleklerinin yer aldığını belirtmişti.

Bu haber Türkiye’de uzun yıllardır süre gelen işsizlik sorunu için belki de size, hem yurt dışı hem de iş kapısını aralayacak. Diğer yandan günümüz dünyasında gün geçtikçe büyük önem kazanan kariyer portallarının bu tarz sıra dışı iş ilanlarını ön plana çıkarak; geleceğin meslek gruplarının oluşmasına da ön ayak olması bekleniyor.