Alman tur operatörleri Türkiye’nin 2019 performansını değerlendirdi

Last Updated on 25 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Alman tur operatörleri Türkiye yönelik rezervasyonlardaki artıştan memnun… Alman operatörler, 2018 yılında Türkiye’nin geri dönüşünün ardından bu yıl önemli bir rekora imza atabileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Kültür ve Tanıtım Ataşesi Hüseyin Gazi Coşan, Alman basınına yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin 2015 yılında elde ettiği 5.6 milyonluk rekor seviyedeki Alman ziyaretçi rakamını bu yıl geçeceğini umduklarını” söyledi.

2018 YILINDA 4.5 MİLYON ALMAN ZİYARETÇİ

Kasım ayının rakamlarına göre 2018 yılında 4.4 milyon Alman, Türkiye’yi ziyaret etti.

Açıklanması beklenen 2018 yıl sonu ziyaretçi rakamlarına göre bu sayının 4.5 milyon seviyesine ulaşması öngörülüyor.

2017 yılının rakamlarına göre 3.6 milyon, 2016 yılında ise 3.9 milyon Alman turist ülkemizi ziyaret etmişti.

YÜZDE 60’LIK ARTIŞ  

Rezervasyon portalı Traveltainment’ın açıkladığı verilere göre; Türkiye’ye yönelik 2019 yılı erken rezervasyonlarında Aralık 2018 dönemindeki yüzde 60 oranındaki artışla birlikte önemli artış yaşanıyor.

Alman tur operatörleri de Türkiye’nin bu yükseliş trendini teyit eden açıklamalarda bulundu.

TUI: TÜRKİYE YENİDEN ÜÇÜNCÜLÜĞE YÜKSELDİ

Almanya’nın önde gelen tur operatörü TUI tarafından yapılan açıklamada; Türkiye’nin rezervasyonlarda üç basamaklı büyüme oranına ulaştığı ve Türkiye’nin Almanya genelinde en popüler tatil destinasyonları sıralamasında üçüncülüğe yükseldiği belirtildi.

THOMAS COOK: KAYDA DEĞER BİR ARTIŞ YAŞANIYOR

Benzer şekilde Thomas Cook yetkilileri de Türkiye’ye yönelik kayda değer bir artış yaşandığına, diğer tur operatörleri FTI Group ve Schauinsland, Türkiye’nin güçlü bir performans sergilediğine dikkat çekerken; Alltours, rezervasyonların beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini açıkladı.

BENTOUR: REZERVASYONLARDA YÜZDE 81, FİYATLARDA İSE YÜZDE 15’LİK ARTIŞ

Türkiye spesiyalisti olarak faaliyet gösteren Bentour’un CEO’su Deniz Uğur ise, şu an için rezervasyonlarda yüzde 81 oranında artış yaşandığını ve Türkiye tatillerine yönelik önemli bir talep gözlemlediklerini buna rağmen ortalama fiyatların geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 oranında artış kaydettiğini belirtti.

Bentour CEO’su Deniz Uğur; son iki yıldır Türkiye’yi tercih etmeyen çocuklu ailelerin yeniden Türkiye’yi tercih etmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.